Инфо

10. март 2011.10. мар 2011.
ГРАД ПОШТУЈЕ ПРИНЦИПЕ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

НЕ ПОСТОЈЕ МУШКИ И ЖЕНСКИ ПОСЛОВИ

Од 11 предузећа чији је оснивач Град Шабац у четири су на руководећем месту жене. Директорка ЈСП “Стан“ Драгана Милићевић Панић о родној равноправности
Према званичним подацима, преузетим са интернет презентације шабачке Градске управе, у четири јавна предузећа, од укупно 11, челно место припада женама. Од десет установа, чији је оснивач Град, у половини директорску функцију са успехом обављају жене. Жене руководе радом четири одељења Градске управе, две су Чланови Градског већа, а место заменика градоначелника Шпаца, такође, припада жени. Од 69 одборника у Градској скупштини, 16 је жена.
Надлежни тврде, да је оваква статистика добар показатељ да “Национална стратегија за унапређење положаја жена и родну равноправност“, усвојена пре две године, у нашем граду има и практичну примену. А колико су у овом случају бројке прави показатељ ствари, и какав је положај жена “на функцији“ да ли и са каквом се дискриминацијом сусрећу покушали смо да сазнамо из разговора са директорком ЈСП “Стан“ Драганом Милићевић Панић.
- Тема родне равноправности може да се посматра са више аспеката и углавном је ствар личног доживљаја. Ја радим 31 годину, то је дуг пут на којем су се мењале прилике у друштву, начин живота, и за све ове године, никада нисам била неозбиљније схватана или дисквалификована у послу зато што сам жена ““ тврди Милићевић ““ Панић, да је за правилан однос неопходно исказати свој став, упознати људе са којима радиш и на основу тога према сваком сарадника поставити границе у свом понашању.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa