Инфо

10. март 2011.10. мар 2011.
ПОСЕТА “ГЛАСУ ПОДРИЊА“

ГЛОБАЛНЕ ТЕШКОЋЕ ЛОКАЛНИХ МЕДИЈА

Прошлог петка “Глас Подриња“ посетио Брајан К. Стимлер, аташе за штампу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду. Највећи проблеми локалних медија општа беспарица и све већа доступност интернета. Амбасадорка САД-а у току месеца у посети Шапцу
- У америчкој амбасади у Београду сам већ годину и по дана, али врло рано сам разумео да сама престоница није Србија. Да морам да изађем из главног града и посетим остала места да би осетио и разумео шта се дешава у Србији, односно у каквом је стању земља. Пошто сам аташе за медије, природно је да обилазим медијске куће, упознам са њиховим радом и тешкоћама са којима се суочавају ““ објаснио је Брајан К. Стимлер разлог своје посете “Гласу Подриња и најавио долазак амбасадорке САД-а у току марта у Шабац.
- Наша амбасада је помогла овом крају након поплава које су га задесиле. Тако да је један од разлога зашто сам данас у Шапцу и најава посете наше амбасадорке вашем граду. Она би требало да дође у току марта, да упозна градоначелника и Шапчане.
- Највећи проблем су финансије. Економска криза је угрозила многе медијске куће. Потом, имамо појаву нових медија. У Америци, например, у свету штампаних медија се већ дуже време боре за одржив тираж и сталне читаоце. Дакле, проблеми су свугде исти - закључује Стимлер.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa