Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
„Преки Шор“ обележио славу

Светог Василија Острошког

Месна заједница „Преки Шор“ прошле суботе је обележила своју славу, празник Светог Василија Острошког.
Према речима Немање Илића, председника Савета МЗ „Преки Шор“, овај сазив је добро сарађивао са Градском управом и грађанима.
-На иницијативу грађана овог дела града, преко Савета месне заједнице, у претходне четири године доста је урађено. Растерећен је саобраћај у Масариковој улици укидањем паркинга са једне стране и обележена је бициклистичка стаза, урађени су бехатон тротоари у улицама Алексе Шантића, Милоша Обилића и у Ђукановића сокаку, као и бетонски тротоар у Церској улици. Улице Алексе Шантића, Таковска и Милоша Обилића су постале једносмерне улице са обележеним паркинг местима. Веома важно је и подсетити да је реконструисан парк поред Соколског дома као и Кош клуб, и решен је проблем трафо станице на углу Таковске и Браће Недића, истакао је Немања Илић.
Ломљењу славског колача у просторијама месне заједнице присуствовали су и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Горан Стојићевић, помоћник градоначелника за образовање и Салко Карадаревић, члан Градског већа града Шапца.
Градоначелник Зеленовић је рекао да Месна заједница “Преки Шор” на овогодишњем непосредном изјашњавању одлучује о трошењу више од 10 милиона динара.
-Веома смо задовољни начином на који ради Савет Месне заједнице, јер га чине оперативни људи, спремни да саслушају грађане и да им помогну. Важно ми је да чујем шта ће ова градска месна заједница предложити на референдуму, шта су њихове идеје и њихови пројекти. Пошто располажу са више од 10 милиона динара од повраћаја средстава од пореза на имовину, позивам све грађане да се упишу у спискове за изјашњавање и да предлажу пројекте за које сматрају да су најпотребнији, рекао је градоначелник Зеленовић.
Он је истакао да се ове године становници свих 60 месних заједница изјашњавају на референдумима, а да ће им на располагању бити близу два милиона евра.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa