Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
Ђурђевдански пехар освојио Rhett Butler
ДРУГИ ТРКАЧКИ ДАН НА ХИПОДРОМУ У ШАПЦУ

Ђурђевдански пехар освојио Rhett Butler

Киша за увертиру. Укупно пет галопских трка, 53 брза коња и наградни фонд дана 710.000,00 динара. У недељу коњички караван се сели на хиподром у Богатићу, а наредни, трећи тркачки дан, ове сезоне у Шапцу, трећег јуна (Шабачки трајал стејкс)
Прави летњи пљусак захватио је шабачки хиподром протекле недеље око четрнаест часова, само два сата пре почетка прве трке, овог другог по реду тркачког дана у сезони 2018. Киша је освежила и прочистила ваздух, а после није ометала галопере и гледаоце.
У трци дана Агромаркет-Ђурђевдан, за коње од четири године и старије на 1.600 метара, победио је Рхетт Бутлер, власништво КК “Ивановић”, кога је јахао Тика Вујковић, џокеј који је прошле године на трави шабачког хиподрома освојио највише победа. Бољи познаваоци овог динамичног спорта кажу да је Вујковић најбоље спровео планирану тактику. С друге стране у рукама је имао снажног и добро припремљеног коња, сјајног порекла. Тријумф није изостао. Тако је главну новчану награду и победнички пехар понео КК “Ивановић”.
У првој трци овог дана Сиран (хандикап пет за трогоде и старије коње на 1.200 метара) победила је Фиренца, браће Крајчиновић са Гуеринијем у седлу. Друга на циљ стигла је Луцy Минер из штале “Младеновић”, коју је јахао Вујковић, док је треће место освојио Јеррy Беаст, власништво Јоване и Катарине Милошевић у чијем седлу је био Горан Крстић.
Симонида НС-Џокеј клуб, друга трка овог дана, прве категорије за трогодце на 1.350 метара, највише радости донела је Бјелогрлићу, власнику победничког коња Партy Фласх, кога је јахао искусни Перовић. Друга је у овој трци била Тина Сур, власништво Филипа Дрекића, коју је јахао Лазаревић. Тек трећим местом морао је да се задовољи Тајсон, Милете Обреновића у чијем седлу је био Гуерини.
Посебно узбуђење и доста неизвесности у завршници, приредили су галопери у трећој трци овог дана, названој Фитофертил, категорије четири за трогоде коње без победе и пласмана. Прво место освојио је Љуелиндо Сур, власништво Владислава Арсенића са Лазаревићем у седлу. Други кроз циљ прошао је Поур Тол КК “Ивановић” кога је јахао Вујковић. Трећи је био Лудњиг из ергеле “Даничево” са Московим у седлу.
Пред сам мрак одржана је и пета галопска трка овог дана, Виллагер, хандикап три за трогоде и старије коње на 1.700 метара. Победила је А Цапелла, власништво Дунђера са Лазаревићем у седлу. Други је био Терор, Војина Рашића са Љубомировићем у седлу, а трећи Крсташ, власништво Владимировића и Јокића, кога је јахао Конкољ.
Све у свему још један пријатан дан и много поклоника коњичког спорта на Шабачком хиподрому.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa