Инфо

11. март 2021.11. мар 2021.
Снага, брзина, спретност
BUSHIDO OCR CHALLANNGE

Снага, брзина, спретност

Уз реку Саву, на подручју Месне заједнице Кленак приређена је трка са препрекама, јединствено такмичење у организацији Спортског центра “Бушидо” које је окупило учеснике из целе Србије, уз госте из суседства. Реч је о трци са препрекама, односно комбинацији брзине, снаге и спретности на путу ка циљу.
Близу 300 учесника, подељених у групе стартовало испред ресторана “Светионик” у Кленку. Стаза дуга осам километара водила је најпре кроз шуму уз обалу, а потом, у близини новог моста следио је успон на насип и кретање у правцу старог железничког моста, односно у правцу стартних позиција. Осим што су трчали по различитим теренима, на путу учесницима стојале различите препреке, као што су ниже, више препоне, каросерије возила кроз треба да прођу, капије од гума испод којих су морали да се провуку, односно високе препреке, сличне зидовима и сл.
-На стази је било више од 40 природних и вештачких препрека, многе из категорије екстремних, различити терени, скокови са великих висина, спуштање канапом, провлачења кроз уске пролазе и велике честитке свима који су успели, није било нимало лако. Поносни смо што је много од 350 такмичара стигло из Министарства одбране и унутрашњих послова и да су трку видели као прилику за проверу својих способности – навео Александар Јанковић из СЦ „Бушидо“.
Међу учесницима су били припадници полиције, војске, специјалних јединица, Сектора за ванредне ситуације и други. Осим трке са препрекама приређено је и екипно такмичење где су тимским радом учесници савладавали задатке у што краћем временском периоду. Идеја је да се више пута у току једне године организује најмање два пута овакво такмичење.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa