Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
СВИ СНИВАЈУ ПЕХАР У ХРАМУ РУКОМЕТА
ФИНАЛНИ ТУРНИР КУПА СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ

СВИ СНИВАЈУ ПЕХАР У ХРАМУ РУКОМЕТА

Два дана и три одличне рукометне представе се могу очекивати у хали “Зорка”. Пред Шапчанима актуелни шампион, прошлосезонски шампион, бранилац Купа и двоструки узастопни вицешампион и изненађење такмичења. Савић верује у свој тим
Тачку на сезону рукометашица ставиће завршница Купа, а част да испрате још једно првенство најбољих женских рукометних екипа у Србији имаће Шапчани. У суботу и недељу ће гледати добар рукомет, три добре утакмице, а у “Медицинару” су уверени да ће публика бити осми играч рукометашицама овдашњег клуба у борби за још један велики трофеј. Од добро познатих дешавања са Томковић и Качаревић, као и повреда Ане Радовић и још неких рукометашица, Куп је постао приоритет у клубу. Тежак задатак да спреми тим за још један изазов и верујемо подвиг добио је Александар Савић. “Ситно” бројимо до старта Ф4, а стратег Шапчанки верује да могу одговорити на све изазове.
-Публика у “Зорки” и Шапцу увек је била фантастична и надам се да ће нам опет бити снага на путу успеха. Куп је приоритет клуба у последњих месец, месец и по и све снаге смо усмерили на то. Истовремено смо радили и покушали да опоравимо, сачувамо првотимке да здраве дочекају турнир. Није то лака битка, али смо успели. Уверен сам да ће свака дати свој максимум, а добро је да све играчице конкуришу за тим. Пред турнир смо се мало одвојили од вреве града, отишли на Цер и достигли то да сви једва чекамо почетак полуфинала – истиче савић.
У борби за финале “Медицинар” чека најтежи могући ривал, шампион Србије, “Јагодина”.
-Куп је приоритет, али ми мислимо искључиво о Јагодини, не дозвољавам да се помене финале, јер до њега треба стићи. Јагодинке су најбољи тим у Србији, то кажу чињенице. Победиле су Бекамент у Аранђеловцу, на таласу тога желе да историју увеличају дуплом круном. У плеј офу, у Шапцу, иако без Ане Радовић и са повређених неколико важних играчица, држали смо се 50-ак минута, верујем да сада улазимо јачи и спремнији у дуел. Иако су најбољи у Србији, имају и шампиони слабе тачке. До детаља сам анализирао њихову игру и предуслов успеха је да искористимо сваку слабост. Очекујем неизвестан дуел, а када се “ломи”, ту публика може бити наш фактор славља. Сви желимо финале, тријумфалан крај сезоне ка коме треба заједно да ходимо – додаје Савић.
О “Јагодини “ не треба много трошити речи. Током јесени су биле при врху, а онда су се појачале на најбољи начин и постале најбоља екипа у Србији. На голу је Ђурашиновић, којој није страно да забележи 20 и више одбрана по утакмици, са крила прети свима позната Ранчић, шампион са “Медицинаром”. Две Јелене, Терзић и Гојковић су такође велика претња, као и Ивана Митровић.
Дерби два последња шампиона Србије отвара турнир, од 17:00, а потом се за финале боре вицешампион и бранилац трофеја “Бекамент” и највеће изненађење “Врбас”. Свакако су Аранђеловчанке апсолутни фаворити. У саставу имају бивше репрезентативке, рукометашице са искуством у освајању трофеја, што Куп, што лигашких. Најављивали су трофеј у Лиги, али их је, заслужено, зауставила “Јагодина”, док би сезона без трофеја за “Бекамент” с обзиром на све што се догађало током зиме и пролећа, био дебакл. Нико не може ускратити наду у чудо Врбашанкама, иако њих чека 26. маја и последње коло Супер Б лиге и утакмица против “Зајечара”, директан меч у борби за другу позицију и Супер лигу. Снага Војвођанки је голман Васиљковић, као и Радуловић, Милић, Вулић. Ова два тима ће се састати од 19:30.
Победник Купа Србије, уз трофеј стиче и право наступа у Купу ЕХФ наредне сезоне. Пехар брани “Бекамент” који је претходног пролећа, у Нишу, у финалу, победио “Наису” 26:24. У завршници играли и “Раднички (Кг), односно “Железничар” (Инђија).

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa