Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
ПРЕДАХ ПРЕД НОВУ БУРУ
РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА

ПРЕДАХ ПРЕД НОВУ БУРУ

Синоћ против Партизана. Рудар у Костолцу, а потом пауза пред нови невероватан ритам мечева и то после ЕХФ недеље. Домаћа такмичења приоритет, јер приоритети морају да се праве. Обезбеђена завршница Купа
Среда је, 11:30, ређају се реченице текста који ће бити у штампи када се рукометаши Металопластике и Партизана буду тек припремали за велики дерби одигран синоћ у сали Гимназије. Од исхода тог меча зависи говоримо ли о добром или не тако добром учинку у низу од три меча у седам дана. У Костолцу је осигуран финални турнир Купа, а пораз од Загреба је апсолутно очекиван из више разлога, но и комбинован састав у дуелу са хрватским шампионом је био одлука због припреме меча са Партизаном, резултат који ви знате, ми не, говори колико је одлука била добра. Свакако домаћа такмичења имају приоритет.

М’пластика – ППД Загреб 30:35 (13:18)
Хала „Зорка“. Судије: Николов и Начевски (оба Северна Македонија). Седмерци: МП 3 (3); Загреб 6 (5). Искључења: МП 4; Загреб 10 минута.
М‘ПЛАСТИКА: Бомаштар (2 обране), Радисављевић (2 обране), Додић 2, Воркапић 3, Јевтић 1, Писарић, Срдановић 1, Миловановић 1, Антонијевић, Иванић 4, Ђукић 3, Митровић 2, Бабић 4, Тодоровић 2, Брајовић 7.
ППД ЗАГРЕБ: Јандрић 7 обрана, Ристановић 2 обране; Вистороп 1, Мраковчић 1, Ћавар 5, Мандић 2, Кларица 3, Бурић 6, Обрадовић 1, Стојнић 2, Матановић 5, Хрстић 6, Леиметер 3, Граховац.


-Нисмо желели да дајемо приоритет неком такмичењу, показали смо да можемо играти и против најбољих, међутим распоред је такав да морамо распоређивати снагу. Иначе смо млада екипа, а још млађи ће моћи да се искажу против одличних екипа из три државе. Верујем у њих и мислим да ће многе изненадити наступом. Амбиције на домаћој сцени су највише и имају приоритет Супер лига и Куп. За такве циљеве потребне су победе и њима ћемо увек циљати – рекао је голман Металопластике Милан Бомаштар.
После гостовања Партизана у Шапцу, овдашњи тим ће гостовати за викенд у Костолцу, екипи Рудара, истом ривалу којег су убедљиво победили у четвртфиналу Купа 32:23 доминирали читаву утакмицу не дозволивши да буде упитан пласман међу четири најбоља тима. Додић и Бабић су постигли по шест голова, Писарић четири. У кратком временском периоду „плави“ ће трећи пут играти у Костолцу, а у претходна два дуела били су врло убедљиви, но сада стижу уморнији, свакако са улогом фаворита. Рудар је свој циљ за сезону већ остварио пласманом у плеј оф.
-Немамо могућност да имамо два подједнако јака тима, зато и правимо хијерархију међу такмичењима. Против Загреба је играло и неколико малолетних играча, нама су много важна домаћа такмичења – додао је тренер Веселин Вуковић.
После дуела у Костолцу уследиће пауза због ЕХФ недеље, а онда нова „бура“ и према тренутном распореду три меча у пет дана! Већ у уторак, 16. марта ће Металопластика гостовати у Лесковцу, два дана касније долази Пелистер у СЕХА лиги, а онда већ у суботу у Шапцу гостује Динамо у још једном дербију домаће лиге.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa