ВЕЋЕ ГРАДА ШАПЦА
Подстицајне мере за пољопривреднике
Најважнија тачка дневног реда седнице Градског већа Града Шапца, одржане прошлог понедељка, било је упознавање са пројектима подршке пољопривредним произвођачима и давање сагласности на предлоге.
У циљу побољшања расног састава говеда, предложено је субвенционисање вештачког осемењивања крава и јуница у износу од хиљаду динара по грлу. На сеоском подручју града Шапца, у четири хиљаде газдинстава гаји се 11.719 крава и јуница. Вештачким осемењивањем претходних деценија добијен је квалитетнији приплодни и товни материјал, али ова мера није заживела у довољној мери.
Међу предложеним мерама је и кредитирање подизања засада трешања и то површина које су не мање од 20 и не веће од 50 ари. Површине преко 50 ари субвенционише Министарство пољопривреде.
Већници су упознати и са предлогом субвенционисања ископавања-бушења бунара од 30 до 100 метара дубине, са субвенцијом од 15 евра по дужном метру. Досадашња пракса, по којој је град Шабац јединствен у Србији, дала је изузетне резултате у Поцерини. Домаћинства у овом програму значајно су подигла ниво производње у повртарству и воћарству и са екстензивне прешла на интензивну производњу.
У циљу побољшања расног састава говеда, предложено је субвенционисање вештачког осемењивања крава и јуница у износу од хиљаду динара по грлу. На сеоском подручју града Шапца, у четири хиљаде газдинстава гаји се 11.719 крава и јуница. Вештачким осемењивањем претходних деценија добијен је квалитетнији приплодни и товни материјал, али ова мера није заживела у довољној мери.
Међу предложеним мерама је и кредитирање подизања засада трешања и то површина које су не мање од 20 и не веће од 50 ари. Површине преко 50 ари субвенционише Министарство пољопривреде.
Већници су упознати и са предлогом субвенционисања ископавања-бушења бунара од 30 до 100 метара дубине, са субвенцијом од 15 евра по дужном метру. Досадашња пракса, по којој је град Шабац јединствен у Србији, дала је изузетне резултате у Поцерини. Домаћинства у овом програму значајно су подигла ниво производње у повртарству и воћарству и са екстензивне прешла на интензивну производњу.
Најновији број
24. април 2025.