Инфо

14. април 2011.14. апр 2011.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ - АКТИВНОСТИ ЦРВЕНОГ КРСТА

ОТКУП СЕОСКИХ ДОМАЋИНСТАВА

Протеклог петка у просторијама Црвеног крста Владимирци, одржан је састанак заинтересованих избеглих лица из Хрватске и Босне и Херцеговине, у акцији Откупа сеоских домаћинстава. У намери, да обезбеди достојанствене услове за решење стамбених проблема, агилни тим општинског одбора Црвеног крста, на челу са секретаром Богданом Поповићем довео је стручњаке да појасне акцију каја увелико траје.
- Битно је да ће се учинити све да се ови проблеми реше. Поделили смо формулар за изјашњење по овом питању, који ћемо у наредних пар дана проследити надлежним службама у Београд, како би кренули у акцију која би у првом таласу требала донети трајно стамбено решење за десетак породица избеглих лица, каже Поповић.
Пројекат финансира УНХЦР.
- Битно је да се схвати да ће средства која пристигну одредити ритам куповине, да све зависи од избеглих лица која морају пронаћи домаћинства у којима ће живети а широка је палета могућности да се од расположивих пара купи и потребно, попут стоке и беле технике те осталих потрепштина неопходних нашим избеглим лицима, чије проблеме ћемо искрено се надам што брже решити, тврдио је социјални радник Бранислав Јанковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa