Инфо

21. април 2011.21. апр 2011.
НЕМАЊА ПАЈИЋ, ПРЕДСЕДНИК УЈЕДИЊЕНИХ РЕГИОНА СРБИЈЕ ШАБАЦ

ТРЕЋИ НА ГРАДСКОМ НИВОУ

Тридесетогодишњак, рођен у Шапцу, дипломирани инжењер технологије. Потиче из часне и добре породице, запослен у “Хемофарму“ АД. На челу је Градског одбора Уједињених региона Србије. Упоран и сигуран у себе. Верује у идеју и лидера Млађана Динкића. Одважан и самоуверен да му старији уступе место. Данас води странку која је хваљена али и оспоравана. Задатак му је да убеди грађане, да остваре и спроведу идеје, да одрже рејтинг и позицију на политичкој сцени града, одговара на питања за “Глас Подриња“
Како функционише одбор УРС који ви водите?
- УРС је коалиција локалних странака, удружења грађана и појединаца, чији је стожер Г17 ПЛУС. Ми смо отворени за све организације и појединце на нивоу града који подржавају нашу идеју да је потребно извршити децентрализацију Србије и дати знатно већа овлашћења, средства и одговорност локалним властима. Грађанима Шапца треба преко локалне самоуправе омогућити да непосредно утврђују своје развојне приоритете и препустити им да решавају своје локалне проблеме. Изузетно сам задовољан начином на који функционише Градски одбор, јер смо покренули многе активности у бројним ресорним одборима и што је најважније имамо одличну комуникацију са нашим суграђанима.
Ваша тренутна позиција на локалу, уколико би избори били ускоро. Шта очекујете?
- Једини реалан параметар на основу ког можемо да проценимо подршку коју имамо међу бирачима јесу избори за савете МЗ, где смо ми на нивоу града имали трећи резултат. Тај тренд се наставио и на последњим изборима у Дреновцу, фебруара ове године, где су наша два кандидата ушла у савет МЗ. Ови резултати су потврда да нас грађани препознају као поуздане партнере и ово је прилика да им захвалим на поверењу. Сматрам да је најбољи начин да им то поверење узвратимо вредан рад и у предстојећем периоду.
Какву понуду имате са којом би изашли пред гласаче? Како би их убедили да баш за УРС гласају?
- Главна тема са којом излазимо јесте платформа за регионализацију и децентрализацију Србије. Залагаћемо се да се што више овлашћења и одговорности пренесе на локални ниво, јер су људи на локалу мотивисанији од републичке администрације да реше локалне проблеме. Време је да се концентришемо на потребе обичног човека и да подигнемо стандард грађана. Зашто баш УРС, зато што смо дали шансу новим младим људима који су своју будућност везали за Шабац. Нови људи доносе нову енергију и идеје. Желимо да се Шабац развија и буде лидер у региону.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa