Инфо

12. мај 2011.12. мај 2011.
БАТА ПАНТЕЛИЋ, БИВШИ ФУДБАЛЕР “МАЧВЕ“

„МАЧВИНА“ ЗВЕЗДА У „ЗВЕЗДИ“

Потекао у шабачкој “Мачви“, остао у памћењу шабачкој публици, али и грађанима који нису пратили “Мачву“ јер је своју каријеру наставио у ФК “Црвена Звезда“ а затим у “Спартаку“. Давао голове, био препознатљив на терену, Шапчанин, човек спортског духа, само су неке од карактеристика Бате Пантелића.
Играјући у “Црвеној Звезди“ Шапчани памте, а историја бележи, да је Бата Пантелић играо у друштву са: Мелићем, Џајићем, Ђорићем, Карасијем... Иако је најзаинтересованија била новосадска “Војводина“ да га узме из “Мачве“ односно Вујадин Бошков, Бата се одлучио да оде у “Црвену Звезду“. Јер “Звезда“ је нешто импозантно, југословенски а сада српски гигант. Многи једноставно кажу “Звезда“ је “Звезда“ и то говори све.
Средином 60-их година играјући против “Партизана“ његов тим је победио са 5:0 а Бата Пантелић је постигао два гола. Са “Звездом“ је обишао много. Путовао у Чиле, Мексико, Перу, Хондурас... Имао је прилику да као играч “Звезде“ учествује на турниру у Чилеу, али да се ипак не састане са екипом “Сантоса“ у којој је играо Пеле. Из разговора смо сазнали да је тада играо и Еузебио (Бенфика) коме је публика звиждала јер су сви волели Пелеа а Еузебио се као фудбалска величина поклонио публици и одао признање Пелеу.
Са “Звездом“ је играо трофеј Алдо Пероди (Италија-Ђенова) у којој је “Звезда“ изгубила на пенале од Дукле из Прага али је Бата био први играч турнира.
Радо се сећа својих игара, каријере, путовања, одласка из “Мачве“ коју и данас воли. О свему томе говори за “Глас Подриња“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa