Инфо

2. јун 2011.2. јун 2011.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

РАЗИГРАНА ЧИВИЈАШКА ПОРОДИЦА

На Великој сцени Шабачког позоришта прошле недеље одржан је годишњи концерт Аматерског удружења „Чивија“. У сплету игара наступили су школски фолклор, припремни, први дечји и први извођачки ансамбл уз пратњу народног оркестра
Пред препуном салом Шабачког позоришта прошле недеље АУ „Чивија“ одржало је свој годишњи концерт по тринаести пут. На Великој сцени уз игру и песму смењивали су се мали и велики показујући да је наша традиција у сигурним рукама.
Први су наступили најмлађи, школски фолклор, који су показали своје прве научене кораке и стихове уз неизоставне „Дуње ранке, крушке караманке“. Најмлађи али и најслађи изазвали су симпатије и аплаузе публике која је дошла да их подржи у њиховом труду и раду. Први дечји ансамбл извео је „Тавалу“, а затим је први извођачки наступио са „Шумадијом“ и „Влашким играма“. На сцени се осетио полет младости и снаге, енергије која је избијала из сваког покрета, сваког осмеха изазивајући у публици буру одушевљења. Припремни ансамбл је све присутне одвео у Понишавље, а први до Лесковца.
А онда су својом циганском игром Марија Вићић и Предраг Трајковић, чланови првог извођачког ансамбла, запалили у налетима атмосферу у сали. Одушевљење, узвици на бис, аплауз су се смењивали док је овај пар причао причу складним, енергичним покретима. Реакције публике су се наставиле и током извођења девојака из првог извођачког ансамбла неизоставне игре „Биљана платно белеше“, а затим је први дечји извео колаж игара.
„Шопска тројка“ и „Шопске игре“ првог извођачког ансамбла, поново су запалиле публику и разиграле дланове. Поскакивало се на позорници, трупкало, одјекивало уз ритам и музику. Играло и стигло са припремним до Мачве, а са првим до Тимока. Прошетали су све присутне чланови „Чивије“ кроз Србију показавши богатсво наше традиције у народним играма и песмама и колориту народних ношњи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa