Инфо

23. јун 2011.23. јун 2011.
У ПОСЕТИ СЕДИШТУ КОМПАНИЈЕ “ВЕСКОВИНИ ГРУП“

ШАБАЦ ЗНАЧАЈНИ ПРИВРЕДНИ ГРАД

Улагање у Северозападну радну зону у Шапцу главна тема разговора приликом посете представника шабачке Градске управе италијанским привредницима у Монфалконеу
Градоначелник Шапца Милош Милошевић, директорка ЈП за управљање грађевинским земљиштем Валентина Ловрин Јевтић и одборник Немања Пајић, на позив италијанских привредника боравили су 15. и 16. јуна у граду Монфалконе, седишту компаније „Весковини груп“ која се бави израдом механичких делова намењених аутомобилској индустрији. Главна тема разговора била је улагање у шабачку Северозападну радну зону.
Производни објекти овог индустријског гиганта, осим у Италији, налазе се у Јапану и на Тајвану, а како је планирано, фабрика „СБЕ Србија“, у оквиру “Весковини групе, са најмодернијом технологијом биће изграђена у Шапцу.
- Имали смо прилику да упознамо производњу у компанији која је заинтересована да улаже у Шабац, да видимо погоне у које ће доћи наши људи на обуку и стећи прва искуства у овој врсти посла, да би у блиској будућности постали носиоци производње у фабрици „СБЕ Србија“ у Шапцу. Федерико Весковни, један од власника компаније „Весковини груп“, уприличио је неколико састанака са важним привредницима северног дела Италије који је можда индустријски најразвијенија регија на Апенинском полуострву. Била је то одлична прилика да представимо Град Шабац и потенцијале које нуди инвеститорима. Имали смо озбиљне саговорнике и моја очекивања од остварених контаката су значајна. Сигуран сам да ћемо, поред „Весковини групе“, остварити сарадњу са још неколико важних италијанских индустријалаца који ће у наредним годинама почети бизнис у Шапцу и Србији, истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa