Инфо

30. јун 2011.30. јун 2011.
СЕМЕНАРСТВО ШАБАЦ

НАКОН СТЕЧАЈА ПОНОВО ДОБРОСТОЈЕЋИ

Фирма „Семенарство“ је дорадни центар намењен складиштењу, доради и промету семена ратарског биља са веома дугом традицијом. Основана је као ратарска задруга 1948. године. Након стечајног поступка приватизована је 2008. године, од стране Агромаркет Групе у оквиру које и данас послује. Компанија Агромаркет из Крагујевца је 100% власник, који у свом саставу има неколико фирми, које се баве аграром, трговином, пестицидима и производњом
Реч је о приватном предузећу основаном 1991. године ради обављања послова продаје и дистрибуције репроматеријала за пољопривредну производњу. Агромаркет је произвођач, увозник, заступник и дистрибутер великог броја пољопривредних и гарден артикала којима покрива захтеве својих купаца. Сем заступништва брендова водећих светских произвођача, развио је и позицинирао своје брендове Виллагер и АГМ, који су на тржишту веома добро прихваћени, пре свега због одличног односа квалитета, цене и обезбеђене сервисне мреже.
- По речима директора „Семенарства“ Миодрага Игњатовића од момента приватизације за само три месеца успели су да покрену фирму, да би током 2009. и 2010. године радили пуним производним капацитетом. Куповином фирме из стечаја власник није имао никакве обавезе по питању до тада запослених, као ни по питању спровођења социјалног програма. Затечено стање није много обећавало, опрема је била руинирана, требало је све покренути и вратити у функцију. Основна делатност је задржана, а то су организација производње и дорада семена, стрних жита, кукуруза и соје. У циљу осавремењавања технологије и повећања капацитета до сада је уложено преко пола милиона евра, каже Игњатовић.
У оквиру дорадног центра функционише подно складиште површине 5.000 метара квадратних за расуту и дорађену семенску робу. Посебна вредност центра је у инсталираних 88 сило ћелија капацитета преко 1.200 вагона. На овај начин омогућено је потпуно раздвајање робе, како по сортама, произвођачима, тако и по квалитету. Поред ових засебних ћелија капацитета 40, 100 и 200 тона повећава се разноврсност ускладиштеног семена по врстама гајеног биља. Адаптацијом и модернизацијом постојећег подног складишта добијено је још нових 1.000 метара квадратних палетног складишта. Кампању дораде семена у прошлој години обележила је дорада 6.500 тона семена стрних жита, 150.000 сетвених јединица семенског кукуруза, као и 800 тона соје.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa