Инфо

14. јул 2011.14. јул 2011.
ОБЕЛЕЖЕНА КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ

ПЕТРОВДАН У ВЛАДИМИРЦИМА

Велики празник Петровдан, крсна слава општине Владимирци свечано је обележен. Све је почело уочи празника уз наступ најмлађих из Предшколске установе “Сунцокрети“ који су побрали силне аплаузе од бројних присутних мештана и житеља општине. Потом је КУД “Диша Атић“ из Скупљена сплетом игара из Србије све подигла на ноге, а кулминација је био шпалир лила које су свечарски оденуле очекивани празник. Беседили су први човек општине Владица Марковић и прота Рајко Чолић.
- Све ово је лепота коју празник собом носи. Ми смо поносни, што са више урађених послова у кратко време можемо да уживамо у овом празнику. И управо, најмлађи и млади уопште су наша централна брига а овакви скупови нас чине јединственим, задовољан је био Марковић, а прота у свом стилу је беседио о величини виђеног, значају лила, и гесту деце да са Ускршње изложбе шараних јаја новац дарују цркви. Празнична увертира је у потпуности испунила очекивања.
Сутрадан на Петровдан уз Литургију Литија је водила до зграде општине, где је сечен славски колач, уз пригодан културно уметнички програм и вашар онај стари добри Петровдански.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa