Инфо

28. јул 2011.28. јул 2011.
ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ РАДОВИМА У ДРЕНОВЦУ

БЕЗБЕДНИЈИ ЉУДИ И ИМАЊА

Реконструкцијом насипа уз обалу Саве у дреновачком атару биће заштићено од поплава 30.000 хектара и 15 насеља. Највећи хидротехнички пројекат који се ове године реализује у Србији. Постоји могућност да се реконструише и преосталих десет километара насипа
Осам километара насипа дуж Саве у Дреновцу, од девет планираних, је надвишено за 1,2 метра. Завршетак посла очекује се у новембру, а према речима градоначелника Шапца, Милоша Милошевића, који је прошле среде посетио градилиште, постоји могућност да се реконструише и преосталих десет километара насипа уз Саву.
- То би био гарант потпуне безбедности људи и имања, села уз реку, индустријске зоне и града. Уклонила би се свака опасност од високих водостаја и изливања Саве. Реконструкција насипа на десној обали Саве, узводно од Дреновца, је највећи пројекат у области изградње хидротехничких објеката у Србији. Финанисира га, у износу од скоро 300 милиона динара, Светска банка преко Републичке Дирекције за воде, рекао је градоначелник Милошевић.
Заштиту становништва, имања и ораница у први план истиче и Војислав Вуковић, председник Месне заједнице Дреновац. Он напомиње да су надвишењем заштићена и остала села дуж насипа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa