Инфо

22. септембар 2011.22. сеп 2011.
УЧЕСТВОВАЊЕ МЛАДИХ У ПРОЦЕСИМА ПОЛИТИКЕ

ДОБРО ИСПЛАНИРАНА БУДУЋНОСТ

„Младост је сретно доба у коме човјек почиње да вјерује у себе, а још није престао да вјерује другима“ ““ Иво Андрић
Млади у Србији у односу према политици имају дијаметрално супротстављена мишљења. Док један део омладине политика уопште не интересује, или су револтирани системима вредности који нису у складу са њиховим очекивањима, друга група младих активно учествује у политичком животу. Овај пут Вам представљамо младе људе који су одлучили да се баве политиком јер не дозвољавају да се политка бави њима.
Милутин Станковић, координатор Младих ЛДП-а у Шапцу, сматра да је суштина политке у прагматизму.
- Либерално-демократска партија је једина странка која увек говори истину и једина партија која има довољно снаге и храбрости да својим суграђанима каже неке ствари онакве какве оне заиста јесу. Поред овога ЛДП је једина партија која одговорно ради свој посао и која је данас алтернатива и опозицији и власти.
Политиком сам одлучио да се бавим 2007. године. Основни мотив за улазак у политику је био тај да се побољша положај младих, да се глас младих чује као и да коначно политика крене да ради на стварању могућности које ће донети корист овом друштву а не личном задовољству. Либерално-демократску партију сам изабрао зато што је то једина партија којој је будућност младих на првом месту- наводи Станковић.
За релативно кратак временски период Станковић је успео да постане препознатљив учесник у омладинској политици, како на локалном, тако и на националном нивоу.
- Заједно са својим координаторским тимом успео сам да побољшам положај младих у Шапцу, а као доказ нашег рада резултирала је недавна најмасовнија скупштина младих коју је успела да организује једна политичка партија на локалном нивоу. Што се тиче органа странке на националном нивоу члан сам председништва Младих ЛДП и члан Главног одбора Либерално-демократске партије - каже Милутин.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa