Инфо

29. септембар 2011.29. сеп 2011.
БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА

АТРАКТИВНОСТ МЛАДИХ

У организацији Удружења ликовних стваралаца Шапца прошлог четвртка отворена је самостална изложба Кристине Пантелић, Бранка Јовића и Немање Мањенчића „Слике, илустрације, фотографије“
Десету годину за редом Удружење ликовних стваралаца Шапца у сарадњи са Библиотеком шабачком организовало је изложбу. Овога пута посетиоци су могли да погледају самостално-групну изложбу аутора млађе генерације Кристине Пантелић, Бранка Јовића и Немање Мањенчића. Они су се представили својим сликама, илустрацијама, колажима, графичким дизајном који је обухватао амбалажу, постере и лого.
- Изузетно ми је задовољство што вечерас у галерији Библиотеке шабачке своје радове излажу млади уметници попут Немање и Бранка, а посебна је радост што је са нама поново Кристина Пантелић која је овде већ имала своју самосталну изложбу. Тада су нас са ових зидова гледале очи њених анђела. Иако је сада други ликовни израз чини ми се да су очи исте, тамне и лепе ““ рекла је Соња Бокун Ђинић.
Слободан Пеладић, председник УЛС-а Шапца, поздравио је присутне напоменувши да Удружење ове године слави четрдесетогодишњицу постојања.
- Удружење је интернационалног састава, а у нашим редовима налази се и велики број младих уметника што нам је свакако велико задовољство. Сматрамо да је младост нешто што остаје кроз уметност која је најактуелнија, најатрактивнија и значи скоро све у овом веку.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa