Инфо

8. април 2021.8. апр 2021.
БРЗО, ЕФИКАСНО И НА ЈЕДНОМ МЕСТУ
ГРАД ШАБАЦ ДОНИРАО ДОМУ ЗДРАВЉА АПАРАТ ЗА АНАЛИЗУ КРВИ

БРЗО, ЕФИКАСНО И НА ЈЕДНОМ МЕСТУ

Град Шабац донирао je ковид амбуланти Дома здравља „Др Драга Љочић“ апарат који у року од једног минута даје прецизну анализу крвне слике. То ће у великој мери олакшати рад лекарима и убрзати дијагностику пацијената, с обзиром да у року од једног минута показује елементарне параметре. За анализатор крвне слике Град је определио средства у износу од 900.000 динара.

- Овај апарат је нешто што је Град препознао као приоритет и у најкраћем могућем року изашао у сусрет здравственим радницима и суграђанима. Процедура дијагностике и лечења биће знатно олакшана с обзиром да је јако важно да се анализе крви обаве брзо, ефикасно и на једном месту, у ковид амбуланти. Капацитет апарата је довољан да задовољи потребе свих пацијената који дођу у ковид амбуланту. Град ће и надаље сагледавати потребе наших здравствених установа у циљу борбе против ковида, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Апарат омогућава 60 анализа крвне слике у року од сат времена, што је од велике важности, посебно сада када се број пацијената свакодневно увећава.

- Претходних недеља имали смо између 320 и 360 пацијената. Сада је број већи од 400. Дакле, расте број инфицираних. На дневном нивоу имамо преко 90 позитивних. Први преглед изискује да се обавезно одради анализа крвне слике која је брза оријентација лекару у ковид амбуланти. Лекар се на основу крвне слике оријентише да ли је у питању бактеријска или вирусна инфекција. Уколико је вирусна, онда упућује пацијента на остале анализе, а то су антигенска и PSR тестирања. Захвална сам локалној самоуправи на брзом реаговању на наше, а пре свега потребе суграђана с обзиром да је постојећи апарат био је намењен за мањи број анализа и да се учестало кварио, нагласила је др Јасмина Станковић, апелујући на одзив на вакцинацију - На нашем пункту за масовну имунизацију свакодневно се врши вакцинациија свим вакцинама које је држава обезбедила. Ми смо се ангажовали да будемо доступни нашим грађанима и у најудаљенијим селима. Изаћи ћемо у сусрет и запосленима у фирмама како бисмо повећали одзив наших грађана.
М. Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa