Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
адут шапчана: с. вуксановић

адут шапчана: с. вуксановић

ВАТЕРПОЛО: ПЛЕЈ ОФ

СТАРТОВАЛО НАЈВАЖНИЈЕ

Војводина синоћ угостила Шабац. У среду наредну реванш. Шапчани фаворити пред двомеч. Друга полусезона успешнија од прве, успон форме у право време. Раднички чека у полуфиналу бољег из двомеча
Шабачки ватерполисти су лигашки део сезоне окончали у великом стилу и надамо се сви, најавили једнако успешан плеј оф. Када знамо да је синоћ одигран први меч четвртфинала плеј офа, депласирано је говорити о лигашком делу, под притиском времена, већ архивираном, ипак, наступ Шапчана заслужује похвале у десет одиграних мечева током 2021.

Само једном су шампиони Србије поражени током полусезоне и то на старту, од тренутно најбоље екипе, лидера, победника Регионалне лиге, Радничког, а потом је уследио низ од осам мечева без пораза и само једним ремијем, нерешеним исходом против Звезде где је Шабац био ближи тријумфу. Одлично одгран меч против сјајног Новог Београда на крају, надамо се да је указао на још боље игре у плеј офу. Три пораза током јесени су болели, јер су претрпљени у утакмицама где противник није био бољи, сада је Раднички заслужено победио, док су Звезда и Нови Београд надиграни, уз потврду квалитета против Војводине и Партизана.

Нови Београд – Шабац 4:7 (1:3, 0:1, 1:0, 2:3)
Базен „ Влахо Бата Орлић“. Судије:Раковић и Вирјевић. Искључења: Нови Београд 13, Шабац 8. Петерци: Нови Београд 2 (1), Шабац 4 (3).
Н. БЕОГРАД: Ристичевић, Бурсаћ, Томић, Бурсаћ, Ћук 1, Радуловић, Гогов 2, Гардашевић, Аврамовић, Шушиашвили 1, Николов, Драшковић, Влаховић, Мартиновић.
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић, Марковић 2, Репановић, Савковић, Илић, Вучинић 2, Тонковић, Јанковић 1, Вуксановић, Стојановић 1, Велкић, Вукадиновић, Ћетковић 1.


Четврта позиција има добре и лоше стране. Факат је да је Партизан бољи од Војводине и зато су Новосађани лакши ривал, међутим победник двомеча ће морати на Раднички, без предности домаћег терена. Било како било, Шабац је четврти, свакако фаворит против Војводине, међутим, неопходно је да прво њих елиминишу, а потом да припремају тактику да изненаде Раднички.

Не знамо исход меча у Новом Саду, надамо се да је повољан и да би реванш могао бити формалност. Ипак, занемарити неке значајне квалитете Новог сада, искусне појединце, неке познате и шабачкој публици, могло би бити кобно. Уколико је приступ првотимаца био једнак оном из регуларног дела у дуелима са Војводином, не сумњамо да је полуфинале већ ту, само га треба „оверити“ на Градском базену. Како незгодан може бити релаксиран приступ, зна Нови Београд кога су Новосађани победили у Новом Саду. Искусан, дугоогдишњи тренер, Дарко Билић, селектирао је добар тим комбинован од искусних и младих.

Плеј оф систем
Плеј оф мечеви су стартовали синоћ, а реванши следе после празника, петог маја. У овој фати реч је о двомечу, а од наредне плеј оф рунде следе дуели на два добијена меча, 12, 15. и ако уследи мајсторица, термин за њу је 19. маја. Финале је такође предвиђено на два добијена меча крајем маја и почетком јуна. Парови четвртинала су: Радничќи (КГ) – Наис, Нови Београд – Земун, Ц. Звезда – Партизан и Шабац – Војводина.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa