Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
светла тачка: м. гордић

светла тачка: м. гордић

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

Мачва боља од Парме

Више нема ни математичке шансе за спас. У најјачим лигама неколико екипа лошији учинак од Шапчана. Остатак шампионата шанса за још неког младог играча и још који бод
Шабачка „Мачва“ одавно је изгубила реалне шансе за опстанак, већ дуго су и највећи оптимисти престали да траже комбинације које ће „црвено-црне“ сачувати међу најбољима, а од претходног викенда и математика је донела коначну пресуду. Мачва ће наредне сезоне играти у Првој лиги Србије.

Када ситуација није за шалу, можда се баш онда треба нашалити и то не изговарајући лаж, већ истину где компарација и реалност нису баш у првом плану. Баш то сугерише наслов који видите. Као што знате, Србија није ни близу најмногољуднијих у Европи, а опет има једну од најбројнијих лига на старом континенту. Више тимова игра Супер лигу ове сезоне него у Немачкој, Пољској, Португалу, Русији, Украјини, а једнако као у Енглеској, Италији, Шпанији, Француској. У сваком од поменутих надметања одиграна су 33 кола и када гледамо бодовни салдо екипа, видимо да нема са Мачва лош учинак, већ да у свакој има екипа које су освојиле мање бодова. Дакле, Мачва са 21 поеном, има бод више него славна Парма, некадашњи освајач Купа УЕФА, три бода више од Кротонеа, такође члана Серије А, Шефилд Јунајтеда у Енглеској, односно Дижона у Француској, наравно уз ОФК Бачку у Србији. Наравно да нису квалитети шампионата за поређење и да оваква успоредба ништа не значи, али када нема друге, може се покушати са малом шалом, а опет чињеницом. Све поменуте екипе ће наредне године играти у другом рангу својих држава.

Омладинци шампиони
Потпуно другачију сезону од сениора, имали су омладинци Мачве који су освојили титулу и пласирали се у Квалитетну лигу Србије убедљивије него било која друга екипа. У Првој лиги ФСРЗС Шапчани су шампионски звање обезбедили девет кола пре краја! тренутно имају један нерешен меч и 25 победа у 26 кола и 31 бод више од првог пратиоца. Екипу предводи Драгослав Костић.


Ништа ново о Мачви се не може рећи. Изгубио је шабачки клуб и у Ивањици, то је четврти узастопни пораз, седми меч без победе, данас дочекује Радник из Сурдулице од 14:45, а потом у среду, петог дана маја гостује у Инђији, Сурдуличани су имали још једну одличну сезону, већ су стабилан суперлигаш, све боље пласиран, док Инђија још има чему да се нада. Мачва не може помоћи себи, али може покварити туђе планове.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa