Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.

САСТАНАК РАДНЕ ПОДГРУПЕ У ВЛАДИМИРИЦМА

Састанак Радне подгрупе чији је задатак праћење и регулисање технолошких вишака запослених у образовању и васпитању, одржан је у Ученичком дому средње Посавотамнавске школе у Владимирцима.
Једна од тема је била и сагледавање пресека стања пред упис ученика у нову школску годину.
Састанку је присуствовао и председник општине Владимирци Горан Зарић, који сматра да је посета Радне подгрупе и начелнице Школске управе Ваљево др Зорице Јоцић од изузетног значаја у доприносу за боље услове развоја образовања на територији општине Владимирци.

Председник је навео да је састанак протекао у разговору који се тиче уписа у предстојећу школску годину, као и да се разговарало о даљим плановима и улагањима у сам школски систем на територији наше општине.

„Сама општина има већ неколико пројеката који су урађени и односе се на реконструкцију школских објеката на територији општине Владимирци“, образложио је председник и додао да је значајних улагања било и претходних година, најављујући да ће их бити и у наредним годинама.

Колика су улагања у просвету и образовање у општини Владимирци, најбољи је пример Дом ученика средње Посавотамнавске школе, који је један од најмодернијих установа овог типа у региону, а и шире.
Председник је рекао и да је улагање у образовање у Владимирцима последњих година било већих размера, као и да је је то било доступно уз помоћ Владе Републике Србије.

На крају свог излагања Зарић је у својству председника општине, позвао све ученике завршних разреда основних школа да свој даљи образовни процес наставе у општини Владимирци, која ће овај позив оправдати.

Председник је такође обећао и унапређење процеса образовања на територији општине и на тај начин што ће у свој програм и у своје планове уврстити да сваке године постоји улагање у школске објекте, како би исти још боље и лепше изгледали.

Колико су услови у Ученичком дому и средњој Посавотамнавској школи у Владимирцима изузетни, говоре и подаци да се у овој образовној установи школују ученици из великог дела целе Србије. Један од куриозитета ове школе је и чињеница да у време пандемије ниједан ученик средње Посавотамнавске школе није био заражен вирусом Ковид-19.
Извор: РТВ АС

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa