Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
фото: кк зорка (сајт)

фото: кк зорка (сајт)

КАЈАК: МАЈСКИ КУП новог сада за све категорије

ТРИЈУМФ ПО ТРАДИЦИЈИ

Шапчани свеукупни победници Мајског купа. Титула и за сениоре. Појединачно освојено 18 медаља. Одлука у последњој трци
Још једном, већ по традицији, Кајак клуб „Зорка“ се попео на врх у екипној конкуренцији на Мајском купу у Новом Саду. Шапчани су свеукупни победници, најбољи сениорски тим, други најбољи тим међу јуниорима и кадетима.

Овогодишње издање једног од најјачих домаћих такмичења у кајаку било је можда и најнеизвесније до сада. Највећи ривали Шапчана, „Таркет“ Бачка Паланка, био је све време изједначен при врху и практично вечити дерби српског кајака, овај пут, одлучен је у последњем надметању, када су Шапчани освојили бодове за збир од 286 поена, десет више од ривала са свереа (276). Трећи у свеукупном пласману је БСК Борча са осетним заостатком од 70 бодова (212).



Пехар победника понео је и сениорски састав „зоркаша“, док су вицешампионско звање заслужили јуниори и кадети шабачког клуба. Сјајно су се борили и пионири и на крају су поред свог имена у екипној конкуренцији добили редни број пет.

Појединачно Зорка је имала десет златних и по четири сребрне и бронзане медаље.

Суботић у борби за Токио
Михаило Суботић, шабачки кајакаш наступа на Европским доквалификацијама за Олимпијске игре. У тандему са Ервином Холпертом, чланом Бездана, покушаће да избори наступ у категорији К2 1.000 на највећој спортској смотри на свету.
Доквалификације су стартовале јуче и трају и данас. Места на Играма има само за једну посаду.


Према подацима са сајта „Зорке“, Вељко Довраговић и Лука Мањенчић, су поново били убедљиви победивши у свим тркама у јуниорској конкуренцији, а освојили су и прву медаљу и у сениорској конкуренцији и то златну, у четверцу на 200 м са Урошем Павловићем и Бојаном Милинковићем.
Лука Трнавчевић је најзад дочекао да се трка у конкуренцији својих вршњака кадета где је довеслао до злата у кануу једноклеку на 200 м, као и Алекса Трифуновић у јуниорској конкуренцији.

Валентина Моравчевић, Јана Гојковић, Катарина Кецман и Милица Кнежевић су победиле у четверцу на 200 м у конкуренцији кадеткиња.

Долазе и нови нараштаји. Нађа Радаковић је победила у трци млађих пионирки до 10 година, Урош Стојићевић заузео друго место у категорији млађих пионира до 9 година, а Сара Николић треће место у конкуренцији млађих пионирки до 11 година.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa