Инфо

6. октобар 2011.6. окт 2011.
РАЗГОВОР СА СЛОБОДАНОМ САВИЋЕМ, ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

РАДИ СЕ ПУНО, НА СВИМ ПОЉИМА

Са 500 милиона динара колико износи буџет општине Богатић у 2011. години, „доказали смо да може пуно да се уради“, каже Слободан Савић, председник општине Богатић и додаје да је списак реализованог, започетог али и планираног за наредни период дугачак
Инфраструктурно опремање један је од најбитнијих сегмената деловања локалне самоуправе. Кад је конституисана нова Скупштина пре нешто више од годину дана, приоритет нам је био израда канализационе мреже, односно главне потисне црпне станице што је био и предуслов да постојећи колектор буде стављен у функцију. Реализација је у току, а завршетак радова на овој значајној инвестицији планиран је за крај године - каже Савић.
За реконструкцију, санацију и изградњу око 15 километара локалних путева утрошено је 62 милиона динара. За изградњу регионалних путева опредељена су средства из републичких фондова а нарочито је значајна саобраћајница такозвана Дринска магистрала.
- Ништа мање важна је рецимо изградња 150 метара тротоара у Месној заједници Совљак на делу пута који је због опасне кривине представљао опасност за све учеснике у саобраћају. Трудимо се на све начине да становницима општине Богатић омогућимо што боље услове за живот, а то је између осталог, без путне инфраструктуре тешко могуће - наводи председник општине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa