Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
Љубав и емпатија према роду
“БЕЛЕГ ОД БАЈОНЕТА” ПРОМОВИСАН У ВЛАДИМИРЦИМА

Љубав и емпатија према роду

У сали библиотеке „Диша Атић“, у Владимирцима, протеклог четвртка промовисана је збирка прича „Белег од бајонета“ Драгана Филиповића, новинара и књижевника из Шапца. Упркос тропској врућини, тридесетак поштовалаца књижевности и историје присуствовало је представљању треће и завршне књиге Трилогије „Војникова бресква“. Посетиоци нису били само посматрачи, него су, уз рецензента др Предрага Тојића, новинарку и презентерку књиге Светлану Љубић, аутора и директорку Библиотеке Јасмину Којичић, непосредно учествовали у програму.
О тематици „Белега“ и две претходне књиге Трилогије говорили су др Славољуб Савић, Миодраг Гашић, Славица Ђуричић и Драгослав Дане Атић.
Атић је рекао да осећа обавезу да захвали писцу зато што је приредио једну храбру књигу, која не скрива ништа, ниједну емоцију, ниједну огољену мисао.
- Овакву трилогију може да напише човек који у себи поседује љубав и емпатију према својој славној родбини, свом Подрињу и Србији. Ова књига не оставља простора читаоцу за равнодушност, побуђује осећање љубави, поноса и патриотизма. Писац открива и разоткрива табуе, пише и оно што се не може рећи увек. Његове књиге треба да уђу у програме наших школа, нагласио је Атић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa