Инфо

22. јул 2021.22. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ШЉУНЧЕЊЕ ПУТЕВА У РИБАРИМА

Бржи и лакши пут до њива

Инвестиција вредна 600.000 динара повезује 500 хектара ораница и спаја град Шабац и општину Богатић
Осам километара некатегорисаних путева пошљунчено је у Рибарима. Инвестиција вредна 600.000 динара реализована је делом из буџета града и делом од средстава месне заједнице. Надлежни у шабачкој градској управи кажу да је ово само још један корак у бољој сарадњи Града и месних заједница, док мештани тврде да им је наведена инвестиција олакшала приступ њивама и уштедела време и новац.
-Било је лоше раније, па нам ови радови много уначе и захвалан сам на подршци граду Шапцу и градоначелнику, који су нам омогућили да реализујемо наше планове у месној заједници Рибари. Први на листи радова нам је било шљунчење ове деонице од 8.000 метара пута. Један део представља границу између Шапца и Богатића, реч је о дужини од 1.000 метара која није била пошљунчена протеклих 30 година. Мислим да смо овим показали знак да размишљамо о најудаљенијим грађанима наше месне заједнице- истакао је Зоран Малетић, члан Савета МЗ Рибари, и додао да планови за будућност постоје, а то је асфалтирање овог атарског пута који чини спону између 500 хектара ораница.

Фото: Глас Подриња


В.д. директора ЈП ,,Инфраструктура” Милица Павловић објаснила је да су поред радова у Рибарима у току радови у Слепчевићу и Дуваништу, те да је извођач свих наведених инвестиција Мишарска фирма “Трансфер”.

-У току су радови у Слепчевићу, тамо је вредност радова око 900.000 динара, и дужина која се шљунчи је око 4 км. Поред тога изведени су радови на шљунчерњу атарских путева у Дуваништу, где је вредност радова око 300.000 динара, а дужинаоко 2 километра- истакла је Павловић, док је Милан Беговић из Дуваништа, искористио прилику да се захвали ГУ Шабац на сарадњи и разумевању за потребе житеља овог села.

- Није реч о некој превеликој дужини, али смо задовољни. Битно је да се нешто ради и дешава у селу. Да ми до наших њива згодније дођемо и немамо проблема да нашим машинама и тракторима приступимо њивама - каже Беговић, и додаје:

- У нашем се селу у претходном периоду слабо се радило, ништа се није померало, нико није водио рачуна о нама. Међутим за сада бих похвалио нову власт у Шапцу, јер су почели да брину и о нама.
Да је интерес грађана пресудан у политици градске управе потврдио је и заменик градоначелника Блажа Кнежевић. Он је у Рибарима истакао да је из буџета опредељено око 230 милиона динара за радове у месним заједницама и да ни један део Шапца неће бити запостављен.

Фото: Глас Подриња


-Ово је прилика да средстав у складу са Законом буду искоришћена на прави начин. Данас смо у Рибарима и настављамо даље. Најважније је да грађани на крају схватају да су у руководству Града добили правог партнера, и да смо сви заједно партнери са Владом републике Србије која је већ улаже озбиљне пројекте на територији градаШапца, почев од ауто пута, моста брзе саобраћајнице, асфалтирања неких значајних путева- истакао је Кнежевић и подвукао да се до краја године очекује долазак неколико инвестиција у Град који ће значајно допунити буџет, што ће са друге стране омогућити да се у следећој сезони изведе још значајних радова.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa