Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
Дуо  Шапчанки у Чешкој
КОШАРКА: РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

Дуо Шапчанки у Чешкој

Значајан број најзначајнијих кошаркашких такмичења, посебно у млађим категоријама, отказан је овог лета због нестабилне епидемиолошке ситуације, те се уместо њих организују различити турнири како би репрезентације одржавале форму. Један од таквих „челенџера“ стартовао је у уторак Чешкој за играчице до 18 година, где наступа и Србија, а национални дрес и нашу тробојку на срцу носе и две Шапчанке. Кошаркашице „Дуге“ Дуња Продановић и Анђела Матић уврштене су на списак селектора Владисављевића.
Иако врло младе, Матић и Продановић су забележиле запажен учинак претходне сезоне, дебитантске за Дугу у највишем рангу и значајно допринеле да екипа избори опстанак у елити. Шабачки тим је недавно са Дуњом и Анђелом продужио уговоре, те ће и у наредној сезони оне носити дрес екипе из Шапца.
Србија је стартовала против Чешке (65:40), а следе мечеви против: Литваније (европског шампиона), Мађарске, Ирске и Турске.



Још једна играчица шабачког клуба, Исидора Трипковић, недавно се вратила из Шопрона где је носећи дрес репрезентације Србије до 20 година освојила друго место, одмах иза Мађарске, а испред: Шпаније, Израела, Чешке и Ирске. Исидорин најбољи меч је био против Шпаније где је забележила 11 поена.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa