Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
Кршењем мера сви су у опасности
СЕДНИЧНИ ИЗВЕШТАЈ НАЧЕЛНИКА МУО

Кршењем мера сви су у опасности

Од момента ублажавања мера уочен је смањен број надзора,а у највећем броју нису изрицане мере. На терену је евидентно да се мере не поштују и да је присутно њихово драстично кршење, што представља нереалну слику у односу на утврђено стање и предузете мере
На снази су и даље мере које је Влада Републике Србије, у складу са Одлуком Кризног штаба, донела 16. јуна, као и измене од 17. јуна 2021. године, са којима су локалне самоуправе Мачванског управног округа упознате даном доношења.

Без ограничења радног времена могу радити:апотеке (укључујући ветеринарске и пољопривредне апотеке); бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива; трговински, угоститељски и други објекати који врше доставу хране; ординације и лабораторије у којима се пружају медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарске ординације и лабораторије и сл. и све радње-објекти у области трговине на мало- трговинске и друге радње, продавнице.

Од момента ублажавања мера уочен је смањен број надзора,а у највећем броју нису изрицане мере. На терену је евидентно да се мере не поштују и да је присутно њихово драстично кршење, што представља нереалну слику у односу на утврђено стање и предузете мере.

У складу са горе наведеним, сходно обавезама и одговорности Радне групе за сузбијање ширења вируса Ковид19 према Кризном штабу и Влади Републике Србије, као и због безбедности и сигурности грађана, а препознавши надолазећу непосредну опасност за здравље грађана због појаве новог Делта соја Корона вируса, налажено је да се одмах мобилишу сви расположиви капацитети ангажованих инспекцијских служби препознавањем делатности која носи ризик у овом тренутку са фокусом на контролу броја корисника и услова за обезбеђивање прописане дистанце у објекту сходно одредбама Уредбе Владе и Наредбе министра здравља. Потребно је контролисати и остале прописане мере.

Начелници управних округа у обавези су да у сарадњи са руководиоцима санитарне инспекције и руководиоцима комуналне инспекције односно милиције, без одлагања изврше ново усклађивање планова рада, у односу на напред наведене приоритете надзора, али на начин да људски ресурси буду рационално распоређени, сходно капацитетима.

С тим у вези начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководством градова и општина са подручја Управног округа,а у контроле су, на основу дописа Радне групе за сузбијање ширења вируса Ковид 19, од 12. јула 2021.године,укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.

Најновији број

16. септембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa