Инфо

23. фебруар 2023.23. феб 2023.
O расподели  меркантилног  кукуруза  у лозничком крају
ИЗВЕШТАЈ

O расподели меркантилног кукуруза у лозничком крају

Крајем 2022. године Влада Републике Србије донела је меру намењену произвођачима музних крава, како би се очувао сточни фонд и стабилизовала производња млека на подручју наше земље. Реч је о расподели меркантилног кукуруза пољопривредницима који су испунили услове које је прописало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. Овај значајан пројекат реализује се активним учешћем управних округа,локалних самоуправа и пољопривредних стручних и саветодавних служби на територији читаве Републике Србије.

На подручју Мачванског управног округа ПССС Шабац и “Пољосавет” Лозница предузеле су бројне активности и ангажовале потребан кадровски потенцијал како би се што ефикасније реализовала расподела ,а пољопривредници добили количине меркантилног кукуруза које су распоређене по утврђеним критеријумима.

У уторак 21. фебруара 2023. године, у Ступници је реализована расподела меркантилног кукуруза пољопривредницима лозничког краја,којој су присуствовали градоначелник Лознице Видоје Петровић и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

Расподелом је обухваћено 236 газдинстава којима је као помоћ и подршка опредељено 425.760 килограма меркантилног кукуруза. Организовање транспорта од Платичева које је одређено као складиште за овај крај, до Ступнице где се обавља паковање и расподела, реализовано је уз финансијску помоћ и техничку подршку града Лознице.

Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, који координира ову акцију, задовољан је динамиком расподеле и активностима које локалне самоуправе са подручја Управног округа спроводе, како би се овај пројекат реализовао у што краћем року на добробит пољопривредника којима ова помоћ и те како много значи. Претходну годину обележио је сушни период и мањак сточне хране, па је у сврху помоћи сточарима реаговано мером државе Србије из Републичких робних резерви. Мачвански управни округ је пољопривредни крај и за овај пројекат аплицирало је 1236 регистрованих пољопривредних газдинстава којима ће бити дистрибуирано 2683 тоне меркантилног кукуруза. Очекује, да се до краја марта месеца ова расподела у потпуности реализује, на добробит свих пољопривредника који су поднели захтеве за добијање меркантилног кукуруза.

Начелник Жељко Марјановић изразио је велику захвалност председнику државе Александру Вучићу,Влади Србије и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде што су овом мером благовремено реаговали, како би се помогло пољопривредницима у очувању сточног фонда и стабилизацији тржишта млека .
Кабинет начелника МУО

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa