Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Саопштење Владана Красавца досадашњег начелника Мачванског управног округа

Саопштење Владана Красавца досадашњег начелника Мачванског управног округа

Четворогодишњи мандат на дужности начелника Мачванског управног округа,са седиштем у Шапцу, престао ми је 22. децембра 2022. године. Посебно сам поносан јер сам радио цео мандат, а захвалан Влади Републике Србије јер ми је указано поверење да будем на челу Мачванског управног округа.

Свакодневно сам радио на пословима који су у надлежности Управног округа у жељи да овај део Републике Србиј, са два града и шест општина крене пут напретка и прогреса који нико није могао да претпостави, захваљујући безрезервној подршци државе Србије,Владе и председника Александра Вучића. Испуњава ме задовољство и срећа што је у Мачванском управном округу започето и реализовано највише инвестиционих пројеката него икада до сада, у Азбуковици,Рађевини, Јадру, Подрињу, Мачви, Поцерини и Посавотамнави.Отварање нових фабрика,изградња ауто-пута и брзе саобраћајнице, новог моста на реци Сави, огромна улагања у унапређење здравства, која износе више милијарди динара, изградања на стотине километара асфалтних путева, свих облика инфраструктуре, само је део што је држава свесрдно дала нашим општинама и градовима.

Драго ми је да сам у најмању руку био сведок великих промена које су омогућиле бољи живот нашим грађанима и останак младих генерација на својим вековним огњиштима.

Радили смо на подршци просвети, култури, спорту и успоставили чини ми се никад боље односе са Српском православном црквом, пре свега са Епархијом шабачком, њеним епископом, свештенством и монаштвом.

Учествовали смо у обележавању свих значајних датума из наше славне прошлости, дајући допринос да се од заборава сачува јунаштво и храброст предака, за генерације које долазе.

У сваком тренутку смо били на располагању нашим грађанима, институцијама, установама и предузећима из делокруга рада за који смо надлежни. По мишљењу многих никад боља сарадња није постојала између Округа и челних људи градова и општина по свим питањима од значаја за развој овог дела Србије.

Остварили смо бројне контакте и учествовали у хуманитарним мисијама према српском народу у Републици Хрватској и нашем Косову и Метохији.

Промовисали смо сва природна богатства којима обилује наш Округ, планине, реке, бање...привредне потенцијале, културно историјско наслеђе, али и спортске успехе наших клубова којима смо били велика подршка.

На крају веома сам захвалан мојим најближим сарадницима , али и челницима градова и општина Мачванског управног округа, инспекторима републичких инспекција и наравно медијима који су редовно преносили све наше активности.

Новом начелнику Мачванског управног округа Господину Жељку Марјановићу желим срећу и успех у раду у даљем развоју нашег Округа.
Владан Красавац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa