Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Изложба посвећена Душку Радовићу у Библиотеци шабачкој

Три јубилеја изнедрила „Гле, гле све сама чуда“

-Заиста су инспирисани ликом и делом Душка Радовића, јер Душко инспирише све генерације, од најранијег узраста до одраслих. Посетиоци изложбе видеће сва чуда ученика основне школе, полазника наше драмске и радионице стрипа, као и „Корак у свет књига“- навела је Биљана Богојевић
Три јубилеја- 175 година постојања и рада Библиотеке шабачке, стогодишњица од рођења Душка Радовића и 190 година ОШ „Јеврем Обреновић“ у Ориду изнедрила су изложбу ученика од петог до осмог разреда свечано отворену прошле среде у Галерији Библиотеке шабачке. Стваралаштво Радовића инспирисало је ђаке и назив „Гле, гле све сама чуда“ сам се наметнуо.

Библиотекарка Дечјег одељења Биљана Богојевић истакла је да је креативност деце била инспиративна.
-Заиста су инспирисани ликом и делом Душка Радовића, јер Душко инспирише све генерације, од најранијег узраста до одраслих. Посетиоци изложбе видеће сва чуда ученика основне школе, полазника наше драмске и радионице стрипа, као и „Корак у свет књига“- навела је Богојевићева.

Наставница ликовног у Основној школи „Јеврем Обреновић“ у Ориду Драгана Ђурђевић подвукла је да је рад на изложби био веома занимљив.

-Деца су кроз различите технике приказала живот и дело Душка Радовића. Радећи на пилот- пројекту и ваннаставним активностима, били су одушевљени и на креативан и личан начин приказали његов рад, лик и дело. Успели су да науче нешто ново и да се креативно забаве- сматра Ђурђевићева.

Цртежи, слике, декупаж, колаж, моделовање, само су неке од коришћених техника. Ученик седмог разреда Огњен Ћирковић нацртао је Душка Радовића, као и радио из кога се оглашавао у емисији „Београде, добро јутро“.

-Било је занимљиво, научили смо декупаж технику, али и сазнали нешто ново о Душку Радовићу, који је био веома интелигентан и свестран човек- рекао је Ћирковић.

Полазници библиотечке драмске секције снимили су радио- драму „Капетан Џон Пиплфокс“, коју је библиотекарка Горица Рајичић учинила доступном и глувим и наглувим особама користећи знаковни језик. Прича о капетану Џону Пиплфоксу представљена је кроз покретни стрип, а Душко Радовић кроз интересантне карикатуре и портрете. У стварању изложбе која ће бити отворена до 20. јануара учествовали су и предшколци.
Д.Д.

Најновији број

7. децембар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa