Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Стоп вршњачком насиљу и петардама
ЕДУКАТИВНИ САДРЖАЈИ ЗА ОСНОВЦЕ

Стоп вршњачком насиљу и петардама

Низ немилих догађаја у школама широм Србије иницирали су предавања у ОШ “Мића Станојловић” у Коцељеви. Едукацију за ученике 5.разреда на тему “Стоп вршњачком насиљу” одржали су представници МУП-а. Њен примарни циљ био је упознавање ђака са последицама које носи ова појава, али и подизање свести о благовременом откривању ових видова насиља.

Деца, а неретко и одрасли, нису свесни границе и тренутка када дечја игра и шала прерастају у насиље. Данас млади осим физичког насиља и омаловажавања у реалном свету постају жртве својих вршњака и у виртуелном.

Важно је да ђаци препознају шта је насиље и да знају на који начин могу да реагују, коме да се обрате и добију неопходну подршку. Значајну улогу имају како породица тако и школа али и целокупна заједница.
Представници МУП су одржали и предавање на тему “Петарде”. Сведоци смо да млади, без надзора одраслих, употребљавају пиротехничка средства до којих углавном долазе куповином код нелегалних продаваца. Сваке године у време новогодишњих и божићних празника бележи се велики број повреда код деце школског узраста.

Ова едукација је имала за циљ подизање свести деце и родитеља о опасности употребе петарди и других пиротехничких средстава. Кроз конкретне примере ученицима је објашњено да то нису играчке и да овај вид забаве уме да се претвори у трагедију за цео живот.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa