Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Завршен Пројекат СЕЕД

Одрживост у фокусу

Током трајања пројеката акредитовано је 14 обука за незапослена која су имала прилику да побољшају своју стручност и обученост како би постали конкурентни на тржишту рада
Пројекат СЕЕД усмерен ка подстицању запошљавања и самозапошљавања жена и младих, након девет година завршен је финалним сусретом партнера у Шапцу и сумирањем постигнутих резултата.

Кроз сарадњу Града Шапца и бројних привредних субјеката, акредитоване обуке за производњу органске хране, ИТ едукацију, тренинге у различитим областима (грађевинарство, обновљиви извори енергије, предузетништво) и доделу бесповратних средстава за покретање сопственог посла незапослена лица су стицала нова знања и вештине. Током трајања пројеката акредитовано је 14 обука за незапослена која су имала прилику да побољшају своју стручност и обученост како би постали конкурентни на тржишту рада.
-Тренинг центар је доступан свим становницима Мачванског управног округа, али је циљ да и заинтересовани из других делова Србије похађају обуке. Захвалио бих се свим партнерима на пројекту, а посебно Граду Шапцу на подршци да се активности реализују - истакао је Хуго Ван Вегел у име Tara Internation Consulting d.o.o.

Фото: Глас Подриња


Током претходних година значајна активност била је оснаживање капацитета локалног партнерства за запошљавање и унапређење стручног оспособљавања незапослених и подршке њиховом запошљавању. Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић сматра да је кључ у одрживости пројекта.

-Одрживост пројекта је оно на шта смо посебно поносни, а Локални акциони план запошљавања гарантује његову одрживост. Након девет година и свих бенефита Тренинг центра формираног у оквиру пројекта СЕЕД, Центар је постао коомпаративна предност коју Шабац има у односу на друге градове. Потреба за квалификованом и обученом радном снагом на тржишту рада све је већа, а управо то је предност Тренинг центра. Едукација и оспособљавање кадрова. Овај центар одликује и флексибилност у односу на формално, где можемо да се брзо прилагодимо и применимо нова знања и то ће значити за цео Мачвански округ - истакао је Пајић.

Пројекат је финансиран је средствима Аустријске развојне агенције и организације Volkshilfe Solidaritat, док је активности реализовала Tara Internation Consulting d.o.o. уз подршку Града Шапца.

-Све оно што је реализовано на подручју Шапца у домену запошљавања је пример добре праксе на коју су се други угледали. Оно што је урађено овде је било узор за друге градове и општине (Апатин, Кула, Владичин Хан и Сурдулица) - додала је Данијела Кораћ Мандић у име Новосадског хуманитарног центра.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa