Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОПШТА БОЛНИЦА УРУЧИЛА НОВОУСТАНОВЉЕНА ПРИЗНАЊА

Награде чувају од заборава

Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ установила је признања која су на крају године додељена појединцима који су се залагањем највише истакли. Признања су понела имена по прим. др Александру Јовановском, који је изгубио битку у борби са корона вирусом почетком 2021. године и по Спасенији Искић, медициснкој сестри преминулој 2012. Године, а која се истакла као координатор кампање за донорство органа „Продужи живот“.

Добитница признања „Прим. Др Александар Јовановски“, за дугогодишњи савестан рад и професионално залагање је специјалиста пнеумофизиологије др Нада Рувидић.

Фото: "Глас Подриња"


-Јако емотивно сам доживела ово признање. Саша је изгубио живот у борби са ковидом, то је увек тужно. Поред тога, био је изузетан лекар и мени је част што сам понела ову награду. Био је изванредан интерниста, реуматолог, професионалац, имао је одличан однос са пацијентима и са колегама. Ја сам скоро на крају свог радног века и сматрам да је ово велико признање за сав мој ангажман у професионалном раду. Много ми је жао што Саше нема, он недостаје у сваком моменту, рекла је др Нада Рувидић.

Др Нада Рувидић рођена је 1958. године у Шапцу. Стручни испит за доктора медицине положила је 1983. Године, а две године касније се запослила у Здравственом центру у Шапцу. Специјализацију из пнеумофизилогије положила је 1992. године.

Призанање „Спасенија Искић“ за дугогодишњи савестан и професионални рад добила је Верица Шаша, медицинска сестра у служби офтамологије. Награду јој је уручио Спасенијин син Никола, такође медицински радник.

Фото: "Глас Подриња"


-Велика је част добити ову награду која носи име по колегиници са којом сам радила у служби офтамологије доста година. Познавала сам њен рад. Била је пожртвована, имала је идеје и споводила их у дело. Била је несебична у свом раду и помагању млађим колегама. Колегиница која је живот завршила после можданог удара, а своје органе донирала и била пример хуманости и херојства. Ово је пуно емоција. Тешко је, али са друге стране, драго ми је што је менаџмент Болнице ову награду предложио како би Спасенија Искић живела годинама у сећању, рекла је Верица Шаша.

Верица Шаша рођена је 1959. године у Ђаковици. Средњу Медицинску школу завршила је у Ћуприји, а 1985. године је почела да ради у Шапцу у Здравственом центру, у служби офтамологије.
Награду за најбољу службу понела је служба педијатрије.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa