Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Прва беба са територије града Шапца рођена у 2023. години

Дар за Андреу

„На најлепши начин започињемо нову годину, рођењем беба. Желимо да у 2023. буде више рођених беба него у години која је за нама“, рекао је градоначелник Шапца
Прва беба у Новој години са територије града (чија мајка има пребивалиште на територији Шапца) је девојчица Андреа која је на поклон од Града добила ваучер од 100.000 динара. Ваучер и поклоне мајци и беби уручио је градоначелник Шапца др Александар Пајић. Ово је трећа девојчица рођена у Породилишту Опште болнице „Лаза К. Лазаревић“ од почетка јануара.

-На најлепши начин започињемо нову годину, рођењем беба. Желимо да у 2023. буде више рођених беба него у години која је за нама. У буџету града за исплате мајкама које су се породиле издваја се око 30 милиона динара и за поклон пакете око 4 милиона. Град Шабац уз материјална давања и другим мерама пружа подршку породицама – истакао је градоначелник током обиласка Породилишта и пожелео свим суграђанима успешну нову 2023. годину.

Андреа је друго дете у породици Јевтић из Богосавца, а мајка Милица је навела да ће ваучер, као и дарови бити у потпуности намењени за новорођенче.

-Ваучер је добородошао и, наравно да ће бити искоришћени за Андреу и оно што јој је као беби потребно – рекла је Милица Јевтић.

Фото: Глас Подриња


Како је истакла др Марија Вујковић, претходна година бележи већи број порођаја и беба него 2021. У Општој болници „Лаза К. Лазаревић“ се надају да ће више суграђанки и суграђана први пут угледати свет у њиховом Породилишту.

-Тренд пораста рођених беба се наставља у новој години. За прва два дана 2023. рођене су три бебе, а ускоро очекујемо још једну. Највећи број рођених беба за један дан био је девет – појаснила је др Вујковић.

Град Шабац свим новорођеним бебама дарује поклон пакет и одређени новчани износ мајкама породиљама.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa