Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

За љубитеље јапанске културе

Sake party у ЦСУ

Поводом 40 година братимљења Шапца и Фуђимија и 140 година дипломатских односа Србије и Јапана, окупиле су се званице из установа културе, школа, медија и сви који су допринели раду клуба пријатељства „Шабац- Фуђими“ претходних 17 година, а међу њима и саветник у Амбасади Јапана Тецуја Цубота
За љубитеље јапанске културе Клуб пријатељства „Шабац- Фуђими“ организовао је прошле среде у Тренинг центру Центра за стручно усавршавање Sake party. Поводом 40 година братимљења Шапца и Фуђимија и 140 година дипломатских односа Србије и Јапана, окупиле су се званице из установа културе, школа, медија и сви који су допринели раду клуба претходних 17 година, а међу њима и саветник у Амбасади Јапана Тецуја Цубота.

-Овај догађај је круна дешавања којих је било прегршт ове године, а свакако најзначајнија је наша посета Јапану. Наш клуб је чак добио и признање јапанског амбасадора, који је два пута долазио у Шабац, са градоначелником смо такође ишли у посету Фуђимију. Наши односи су значајно унапређени, а 2023. године очекујемо и узвратну посету деце и интензивну размену- да наша деца виде Јапан, а да јапанска дођу у Србију и имају шта да погледају- истакао је председник Клуба пријатељства Шабац- Фуђими Небојша Јанковић.

Цубота је подвукао да је веома захвалан грађанима Шапца и клубу на неговању и развијању међусобних пријатељских односа.

Јапан тема и зимских школица
Директор Центра за стручно усавршавање Бранко Филиповић најавио је да ће и у 2023. години кроз зимске школице деца упознавати јапанску културу.
-Позивамо ђаке који не путују нигде да последњу недељу зимског распуста, од 16. до 20. јануара, проведу са нама, да се дружимо, играмо, радимо и сазнамо нешто ново. Током пет дана имаћемо 25 радионица које ће бити и у вези са Јапаном, али и Египтом, Турском, Катаром... То је прилика да слободно време проведу на креативан и едукативан начин- навео је Филиповић.


-Клуб пријатељства Шабац- Фуђими доприноси јачању пријатељских односа између два града и Јапана и Србије. Ми ценимо активности тог клуба. Међусобне посете наших ученика су веома важне, пошто деца могу да виде својим очима како је у Јапану. То је јако важно за наше односе. Овдашњи људи показују изузетну посвећеност неговању нашег пријатељства и на томе смо веома захвални грађанима Шапца- нагласио је Цубота.

Међу појединцима и организацијама које су пружиле клубу подршку у раду, захвалницу је добио и „Глас Подриња“.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa