Инфо

20. октобар 2011.20. окт 2011.
ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

ЛЕПОТЕ АЗБУКОВИЦЕ

Туризам у Азбуковици усмерен је ка подстицању развоја сеоског, верског, спортско ““ рекреативног, развоју лова, риболова, планинарења, параглајдинга и бициклизма
Развоју и сталном унапређењу туристичких потенцијала у општини Љубовија доприноси Туристичка организација чији је циљ очување и заштита туристичких вредности. Љубовија је брдско планинско подручје Западне Србије. Позната по свијим бројним лепотама, Љубовија и њена околина укључене су у туристичку понуду Србије.
- Велики број домаћинстава је спреман да угости љубитеље природе који налазе мир у нетакнутој природи и сеоском начину живота. Значајно је поменути етно комплекс Огњиште у чијем саставу се налази Карађорђев конак. Авантуристи и љубитељи рафтинга, сплаварења, лова риболова, планинарења, могу уживати у бројним могућностима које пружају бројне лепоте Азбуковице, наводи Слађана Грујичић, директор Туристичке организације Љубовија.
Највећи природни потенцијал овог краја представља река Дрина у дужини од 38 километара. Пружа велике могућности за развој рекреативно ““ пловног туризма. Организовањем рафтинг регата и спуштањем чамаца низ полупланинску Дрину заљубљеници у сплаварење понеће незаборавне утиске. Већ надалеко позната традиционална манифестација Дринска регата одржава се сваке друге суботе у јулу месецу и окупља велики број посетилаца који уживају у њеним чарима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa