Инфо

20. октобар 2011.20. окт 2011.
ПРОМОЦИЈА ОЛИМПИЈСКИХ ВРЕДНОСТИ

ВРАТИМО ДЕЦУ НА СПОРТСКЕ ТЕРЕНЕ

У Шапцу су прошле среде одржане Традиционалне спортске игре. Том приликом градоначелник Шапца Милош Милошевић угостио представнике Олимпијског комитета Србије
На традиционалним спортским играма које организује Олимпијски комитет Србије у сарадњи са фондом “Олимпијска солидарност“ Међународног олимпијског комитета, у Шапцу је учествовало преко 200 ученика свих шабачких основних школа. Деца узраста од првог до осмог разреда надметала су се у набацивању потковице, надвлачењу конопца, савладавању полигона са препрекама, надвлачењу мараме. Основни смисао, овог такмичења, како су навели организатори је да се деца одвоје од рачунара и поново заинтересују за игру на правим спортским теренима.
- Као деца ми смо се играли напољу, данас млади нараштаји време проводе за рачунаром, играјући игрице. Циљ Традиционалних спортских игара, да се мали учесници и по њиховом окончању врате на праве спортске терене и наставе са игром ““ рекао је између осталог Милан Павловић, менаџер пројекта за Традиционалне спортске игре.
Град Шабац је у самом врху међу локалним самоуправама по висини новчаних средстава које издваја за спорт, истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић, и споменуо податак да је Град у 2011. години у обвнављање и изградњу објеката спортске инфраструктуре, помоћ клубовима и афирмацију спорта у Шапцу издвојио близу 300 милиона динара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa