Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
осмех увек на крају: вет. вк шабац

осмех увек на крају: вет. вк шабац

ВАТЕРПОЛО: ЧИВИЈА КУП

Бронза шабачких ветерана

Такмичења на све вишем нивоу. Неизвесне утакмице завидног квалитета. Изненађујући победници. Дугогодишња сарадња и пријатељство
Ватерполо је један од наших најтрофејнијих спортова, а у последње две деценије и најтрофејинији, најстандарднији по успесима на међународној сцени. Уз репрезентативни, све успешнији је и клупски ватерполо, где је важан део буђења био и Ватерполо клуб „Шабац“. Титуле и трофеје у базену доносе млађи момци, док оне који памте претходне дане славе и тешке године вежу јаке споне пријатељства и љубави према спорту преточени у селекцију ветерана овдашњег клуба. Ватерполо је сјајан спорт који је у срцу многих некадашњих играча, те тако је на подручју Србије и Црне Горе активно много селекција ветерана који организују пријатељске турнире.

Надметања имају ревијални карактер, али у води оживи победнички дух и тако искусни мајстори пружају изузетне мечеве где се често учини како је улог много виши од трофеја пријатељског турнира. Градски базен је последње до сада поприште сусрета ветерана. „На недавном „Чивија купу“, у два дана наступило је осам екипа из Србије (Штуке, Пијани сомови, Београд, Партизан, Гоч, Шабац) и Црне Горе (Јадран и Бијела). Одиграно је два дана 18 мечева два пута по осам минута.

Резултати Шапца
Група А:
Шабац – Бијела 7:7
Шабац – Штуке 12:3
Шабац – Београд 5:1
Група А:
1. Шабац 7
2. Београд 6
3. Бијела 4
4. Штуке 0
Полуфинале:
Шабац – Пијани сомови 4:6
За треће место:
Шабац – Партизан 4:2


-Међу нама влада другарство и здрав спортски ривалитет и зато постоји поштовање и борба у базену, но та борба јача наше заједништво. Можете видети да је реч о јаким екипама, већина и тренира, турнири су редовни и ови сусрети су посебна радост за свакога од нас. Уверен сам да смо били добри домаћини – истиче играч „Шапца“ Никола Јовановић.

Прво место је на крају освојио Београд, један од фаворита кога је Шабац надиграо у групи, али су у нокаут фази „ајкуле“ одиграле два изванредна меча где су примили по један гол што је и донело титулу.
Недавно су одиграни турнири у Херцег Новом, Бијелој, Врњачкој Бањи, а наредни је планиран током јесени у Бања Луци.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa