Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.
У ЦРКВИ ОГЊЕНЕ МАРИЈЕ У МАЧВАНСКОМ МЕТКОВИЋУ

СВЕШТЕНИК ПОКЛОНИО ЗВОНО

Прошле недеље у цркви Огњене Марије у Мачванском Метковићу, одржана је свечана литургија поводом освећења звона нове цркве, несвакидашњег поклона који је овом светом сраму даривао хаџи Владан Димитрић, свештеник и старешина Божијег храма.
Црква у Метковићу, једна је од најмлађих у мачванској црквеној општини. Посвећена Светој великомученици Марини, “никла“ је веома брзо благодарећи разумевању великог броја мештана. Захваљујући младом и амбициозном свештенику, убрзо по изградњи Светог храма, долазе и други пропратни црквени објекти. Цело двориште око храма добија лепши изглед. Ниче зеленило и цвеће. Ту је и мали дечји парк са тобоганима љуљашкама и клацкалицама.
У завршној фази је и осликавање цркве изнутра. Можда најзначајније је што храм постаје место окупљања великог броја младих, жељних игре и забаве.
- У плану је и мала библиотека, као и сликарска радионица. Жеља ми је да и сеоској деци омогућимо разноврсне културно-забавне и спортске могућности, као што их имају она у градовима, каже Димитрић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa