Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.
УЧЕСТАЛИ НАПАДИ ПАСА

НИСУ КРИВИ ПСИ НЕГО ВЛАСНИЦИ

Скоро свакодневно медији извештавају о наводно ничим изазваним нападима паса. Медијском линчу су такође изложени пси такозваних опасних раса, пре свега пит булови и стафорди. У намери да сазнамо како се ови пси заправо понашају посетили смо Драгана Трифуновића који одгаја стафорде скоро две деценије
Драган Трифуновић гаји стафорде од “™92. године. Наводи да је овај пас настао од пит була у 19. веку.
-Пит бул је имао само једну намену- борбу, и да победи у тој борби. Биране су јединке које су се у томе показале добре. Стафорд је нешто друго. Направљени су стандарди какве физичке предиспозиције треба да има тај пас, а карактером треба да буде стабилан, сигуран у себе и дружељубив према другим псима и људима. Све јединке које су показивале било какву дозу агресивности су искључиване из приплода. Прави одгајивачи то и данас раде.
Драган у дворишту има три одрасле женке и пса Снупија који са породицом живи у кући.
-Они су предивни карактери, прво према људима. Све се пас научи. Пас је онакав каквим га газда направи. Штене је весело, дружељубиво, несташно. Све после зависи од газде.
Драган каже да Снупија деца из улице често гађају и иритирају али да се друговима његовог сина Александра изузетно обрадује када дођу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa