Инфо

7. октобар 2021.7. окт 2021.
Успеси по навици: ВК Шабац 2008

Успеси по навици: ВК Шабац 2008

ВАТЕРПОЛО

Бронза у Макарској

Генерација 2008. годишта Ватерполо клуба “Шабац” вишеструки узастопни шампион Србије и освајач националног Купа, доказала се и у непотпуном саставу и на регионалном нивоу.

Шапчани су ове јесени дебитовали на изузетно јаком, традиционалном турниру “Млади Галеб” који организује Хрватски ватерполо савез, а домаћин је далматински град Макарска, односно клуб “Галеб” из Макарске. Наступило је 11 екипа из: Словеније, Хрватске и Србије, најквалитетнији тимови из све три државе. Млади “делфини” су одиграли четири меча, остваривши три победе и један пораз. На старту су смештени у групу Д где су имали једног, али изузетно јаког ривала, загребачки “Медвешчак”, познат по раду са млађим категоријама. Иако су Загрепчани били фаворити, Шабац предвођен помоћним тренером Мирославом Мандићем победио је “медведе”, обезбедио прво место и пласман у четвртфинале са те позиције.

Велика загребачка “Младост” стајала је на путу ка полуфиналу. “чивијаши” и ту препреку успешно прешли победивши 9:7. Много пута су током претходних година побеђивали Партизан, али је умор учинио своје и у полуфиналу су Београђани, иначе редовни учесници и вишеструки победници “Младог Галеба”, славили 11:9. Ипак су се Шапчани опростили победом од турнира и новим одличјем, а у мечу за позицију три “пао” је славни “Југ” Дубровник. Бронза је у Шапцу. Остаје на крају жал, јер је “Медвешчак”, исти тим којег су Шапчани савладали у првом колу, на крају подигао пехар.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa