Инфо

7. октобар 2021.7. окт 2021.
СЕДМИЧНИ ИЗВЕШТАЈ НАЧЕЛНИКА МУО

Све више оболелих

Према подацима Кризног штаба на подручју Републике Србије свакодневно се повећава број преминулих, заражених, хоспитализованих и лица која се јављају на прегледе у ковид амбуланте. Повећање новооболелих присутно је и на територији Мачванског управног округа, па се епидемиолошка ситуација погоршава.

Да би спречили даљи раст броја оболелеих морају се свакодневно спроводити надзори и промоција вакцинације како би што пре дошли до колективног имунитета.

Координациона комисија за инспекцијски надзор упутила је хитан допис Управним окрузима да се почев од четвртка 30. септембра до понедељка 04. октобра појача интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције /милиције, о чему су руководиоци инспекцијских служби одмах обавештени,како би сачинили план надзора за продужени викенд. И даље постоји обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама са преко 500 људи.

Редовни надзори у примени епидемиолошких мера настављени су свакодневно,по утврђеној динамици.
Потребнo је обновити комуникацију и непосредну сарадњу са надлежном полицијском управом ради ангажовања припадника МУПа, у циљу пружање подршке и безбедности у току рада свим републичким и локалним инспекторима.

Начелници управних округа и даље су у обавези да у сарадњи са руководиоцима санитарне инспекције и руководиоцима комуналне инспекције односно милиције, изврше усклађивање планова рада, у односу на напред наведене приоритете надзора, на начин да људски ресурси буду рационално распоређени, сходно капацитетима.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа, а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.
Од четвртка 30. септембра до понедељка 04. октобра контролисан је 991 објекат, а у надзору је учествовало 117 инспекторa. Током надзора противепидемијских мера инспектори су утврдили непоштовање радног времена једног објекта, па је издат један прекршајни налог од 150.000 динара.
Од 19.марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ. Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

На подручју Републике Србије свакодневно се повећава број преминулих, новозаражених, све је више људи на болничком лечењу и лица која се јављају на прегледе у ковид амбуланте. Здравствена струка упозорава да је ситуација забрињавајућа.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa