Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.
ДУГОВАЊА ШАПЧАНА

НАГОМИЛАНИ ДУГОВИ СКОРО ДВЕ МИЛИЈАРДЕ

Дуг Шапчана за струју, воду, грејање, накнаду за коришћење и уређење грађевинског земљишта износи око милијарду и 700 хиљада динара. Од тога, једна трећина је дуг правних, а две трећине физичких лица
Највећа дуговања су за утрошену електричну енергију. Укупно задужење вирманских и појединачних потрошача Електродистрибуцији ПЈ Шабац износи милијарду и 200 милиона динара, и од тога, више од две трећине дугују домаћинства. Од правних лица, највећи дужници су поједине фабрике некадашњег „Зорка холдинга“, док највеће појединачно задужење износи близу два милиона динара, колико дугује једно домаћинство из Табановића.
- Закључно са 20. октобром, дуг купаца у категорији домаћинства износи 918 милиона, док вирмански потрошачи односно правна лица, дугују 122 милиона динара у редовном дугу, плус 187 милиона по тужбама. У наплати потраживања, приморани смо да прибегавамо и непопуларним мерама као што су искључења на бројилу, стубу или даљинско искључење са мреже ““ каже Мирољуб Живојиновић, директор Сектора за трговину у Електродистрибуцији Шабац. Дуг потрошача за воду такође се мери милионским износима - привреда и грађани дугују укупно око 90 милиона динара. Највећи дужник је правно лице од којег “Водовод“ потражује према задњем обрачуну близу 20 милиона динара.
Иако месечни рачуни за накнаду за коришћење и накнаду за уређење грађевинског земљишта нису високи, кад се запусти уплата, и ту дуговање може да достигне и неколико стотина хиљада динара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa