Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.
ОБЕЛЕЖЕН МЕСЕЦ СОЛИДАРНОСТИ СА СТАРИМА

БРИГА О СВИМ СТАРИМ ЛИЦИМА

Центар за социјални рад у Шапцу низом активности обележио је Месец солидарности са старим лицима, који се традиционално организује у октобру
Старија лица представљају посебно угрожену категорију становништва, која често није у могућности да самостално задовољи сопствене потребе. У току октобра, представници Центра за социјални рад спровели су низ активности којима су указали на проблеме са којима се најстарији суграђани сусрећу, али и организовани велики број манифестација и акција које су допринеле побољшању положаја старих лица.
Директорка Центра за социјални рад, Бранка Давидовић, истиче да је брига о старим лицима један од основних задатака ове установе.
- Наша организација већ 6 година обележава Месец солидарности са старим лицима, при чему су наше активности усмерене ка свим припадницима најстарије популације, а не само ка корисницима наших услуга. Ове године посетили смо 89 старачких домаћинстава у три села на подручју Шапца, где смо анализирали проблеме са којима се стара лица суочавају и спровели анкете са старим лицима о њиховим потребама. Досадашња анкетирања показују да су проблеми из године у годину веома слични, а наша установа се труди да одређеним мерама, као што су помоћ неговатељица на селу, заказивање лекарских прегледа и помоћ у обављању одређених физичких послова, бар мало олакша свакодневне активности старих лица на сеоском подручју. На основу података добијених анкетирањем и њихове обраде, Центар за социјални рад ће изнети препоруке и предложити мере које би требало да доведу до побољшања положаја наших најстаријих суграђана ““ каже директорка Центра за социјални рад.
Месец солидарности са старима прате и манифестације намењене остарелим лицима, попут организивање приредбе у просторијама Геронтолошког центра.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa