Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.

МАЛЕ СТВАРИ ЖИВОТ ЗНАЧЕ

Некадашња водитељка „Дизања“ на Б92, а данас „Буђења“ на Радио Београду прошле среде, 19. октобра, представила се Шапчанима као ауторка романа „Није страшно ако паднеш ““ страшно је ако не устанеш“. После коауторске књиге „Причи никада краја“ са колегиницом Јелицом Грегановић и својом „Куварицом“ трећом књигом произашла у озбиљног писца
Захваљујући свом шарму, препознатљивом гласу, али и занимљивим темама Горица Нешовић, током двадесет девет година водитељске каријере, побрала је све симпатије својих верних слушалаца. Како и сама истиче, радећи на радију где је основно правило „брзо, кратко, јасно и ефикасно“, схватила је да већ када нешто изговорите већ је прошлост и не остаје забележено. А све што се не забележи постаје подложно забораву.
- Ништа немате записано. Дођете у ситуацију да имате потребу нешто да испричате, кажете шта мислите о нечему, о свакодневним појавама, а да то нема временског ограничења. Из те потребе настала је и прва књига у сарадњи са Јелицом Грегановић „Причи никада краја“, а која је ненадано продата у 10.000 примерака. Било је просто невероватно за ту врсту литературе и за нас које смо биле потпуне аутсајдерке у том литерарном свету - рекла је Горица Нешовић.
Пишући о малим, свакодневним стварима, мукама али и лепоти ситница које чине живот, Горица Нешовић освојила је многе једноставношћу, лаганим, опуштеним стилом „попут шампањца“ како је истакла једна читатељка.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa