Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.
ШАБАЧКИ БЕНД „ПРЕДИГРА“

РОК СЦЕНА НИЈЕ УМРЛА

Када је шездесетих година прошлог века музичком сценом завладао роцк анд ролл млади су се забављали уз звуке „Силуета“, „Елипсе“, „Џентлмена“. Седамдесетих појављује се „Рибља чорба“, а осамдесетих „ЕКВ“, „Идоли“, „Пилоти“, „Бајага и инструктори“, „Електрични оргазам“, „Дисциплина кичме“... Деведесетих, поред ратних вести, звука авиона и сирена, утихнула је рок сцена а примат је узела народна музика. Први снимци „Даркњоод Даба“, „Канде конџе и Небојше“, „Еyесбурна“, „Блоцк Оута“, „Кристала“ успели су половином деведесетих да испливају на површину и продру у медије.
Током прве деценије 21. века вратили су се неки стари бендови, док су други нестали. Они најупорнији, држећи се свог музичког правца, још више су се утврдили на сцени и постали институције - „Ван Гог“, „Партибрејкерси“, „Yу група“, „Смак“, „Бјело дугме“, „Азра“, „Галија“, „Хаустор и Дарко Рундек“, „Гоблини“, „Бјесови“...
Данас млади и даље слушају старе хитове некадашње Yу роцк сцене. Мало је нових бендова који остају доследни рок музици. Међу њима је шабачки бенд „Предигра“ основан крајем октобра 2008. године са „јасном намером освајања клупске сцене нашег града и околине“. Чини га пет искусних шабачких музичара Срђан Син Јовановић, соло гитара, Дејан Сима Симић, бубањ и бак вокал, Жиле Ранковић, бас гитара, Петар Пера Илић, гитара и вокал, и Иван Рудовић, вокал. У свом репертоару негују домаће и стране хитове из златног доба рок анд ролла, као и најпознатије нумере 80-их и 90-их година прошлог века.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa