Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.
УМЕТНИЧКА РАДИОНИЦА “ТАЊИН КУТАК“

ШАБАЦ НЕИСЦРПНА ИНСПИРАЦИЈА

Историчарка уметности, виши кустос шабачког Народног музеја Татјана Марковић, већ две године своје слободно време користи за израду декоративних предмета углавном у техници декупаж са колажним детаљима. Посебан део посвећен сувенирима са представама старог Шапца. Преко креативних радова насталих у радионици уметничких предмета “Тањин кутак“, са културном баштином Шапца, до данас се сусрело више хиљада људи
Пре две године, када је за “Дан заљубљених“ дошла на идеју да за другарицину цвећару уради неколико честитки, Татјана Марковић није могла ни да претпостави да ће је тренутни налет креативности временом прерасти у прави додатни посао. Данас је “Тањин кутак“, радионица уметничких предмета, позната по изради различитих декоративних предмета, по речима ауторке “романтичних дела“, инспирисаних првенствено некадашњим изгледом Шапца.
- Почела сам са честиткама за цвећару. Мислила сам да је то тренутно надахнуће, али се временом испоставило да ми је нешто, до тада потпуно страно постало јако допадљиво. Са једне стране као начин да испуним слободно време, а са друге да испољим своју креативност. Након неког времена, инспирацију сам пронашла у изгледу старог Шапца. Велики број фотографија, разгледница које се чувају у нашем Музеју и другим институцијама културе, представа Града до којих можеш доћи преко интернета или приватних колекција, показале су се као интересантан материјал за аплицирање прво на честитке, а касније и на друге предмете ““ каже Татјана.
Након честитки, када је како наводи, исцрпела једну област до краја, пред Тањом се отворило ново поље. Од представа Шапца, штампаних према оригиналним узорцима правила је различите колаже. Ових дана, пак, заокупљена је техником декупаж и “схаббy“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa