Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.
ПОДСТИЦАЈНЕ МЕРЕ ГРАДА НАМЕЊЕНЕ МЛАДИМА

ЗАЈЕДНО ГРАДИМО БУДУЋНОСТ

На основу резултата последњих истраживања, Град Шабац сврстао се у ред малобројних градова у Србији који су у великој мери спречили одлив становништва у веће градове
Привлачење директних страних и домаћих инвестиција, инфраструктурно опремање града, попут Северозападне радне зоне, као и награде и стипендије за ученике и студенте, представљају полазне тачке у борби за смањење незапослености, намењене превасходно популацији младих. О конкретним мерама, које Градска управа Шапца спроводи ради сигурније будућности младих, за „Глас Подриња“ говори заменица градоначелника Шапца, Јасминка Ристивојевић.
Госпођо Ристивојевић, како оцењујете тренутни положај популације младих у Шапцу, и које мере Градска управа предузима ради побољшања њиховог статуса?
- Млади, узраста од 15 до 29 година, чине једну петину становника на подручју Града Шапца, па самим тим представници града имају обавезу да проналазе решења којима ће се побољшати положај омладине. Награђивање најдаровитијих ученика и студената, орагнизовање акција и садржаја намењених младима, као и осмишљавање и реализација пројеката којима се младим људима пружа могућност заснивања радног односа, представљају мере које Градска управа спроводи ради унапређења квалитета живота младих.
Од ког узраста млади могу да очекују помоћ града?
- Град Шабац се труди да већ у току основног и средњошколског образовања помаже најбољим ученицима. Награде за најбоље ученике, носиоце Вукових диплома, као и награде за ученике који на државним такмичењима освајају највиша места, представљају конкретне начине помоћи. У 2011. години, издвојили смо 2 милиона динара за ученике који доносе медеље и признања са разних школских такмичења. Покушавамо да талантованим ученицима обезбедимо што квалитетније услове за рад и усавршавање, па смо пре неколико година покренули Летњи математички камп, на коме учествују даровити млади математичари из Шапца, као и из других градова и региона. Ову манифестацију осим Градске управе, финансирају и друштвено одговорне компаније, а предавања организују најбољи математичари, међу којима је и наш некадашњи стипендиста, Душан Милијанчевић, који свој посао обављају волонтерски.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa