Инфо

18. новембар 2021.18. нов 2021.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Селектор ватерполо репрезентације Дејан Савић у Шапцу

Сви предуслови за ватерполо лидера Србије

Селектор импресиониран условима на базену и радом у клубу. Комплекс отворених базена важан за даљи развој спорта. Шабац има потенцијал за ватерполо лидера у Србији. Посета важна за клуб. Жеља - повратак шампионске титуле
Школу Ватерполо клуба „Шабац“ чини око 400 чланова у свим селекцијама, ватерполо и пливачким категоријама, а од тога између 150 и 200 девојчица и дечака капице са грбом клуба носи на званичним надметањима из календара Ватерполо савеза Србије. О њиховом спортском развоју брине 22 тренера, а кроз демонстративни тренинг и начин рада школе шампиона Србије из 2019. године, уверио се и селектор сениорске репрезентације, олимпијског шампиона, Дејан Савић.

Фото: "Глас Подриња"


-Захвалан сам на позиву из клуба и града. Велико искуство и пријатно изненађење за мене је ова посета и оно што сам видео. На сваком кораку је видљив ентузијазам и труд који су уложили људи у клубу претходних година. Резултати су већ били ту, говоримо о шампиону Србије пре две сезоне, али још важније је да бројност и рад Ватерполо клуба „Шабац“ доводе у позицију можда и лидера у стварању играча – рекао је селектор Савић.

На сваком кораку је видљив ентузијазам и труд који су уложили људи у клубу претходних година


На реконструисаном Градском базену био је у улози селектора 2015. године када је предводио репрезентацију у пријатељском мечу против Русије, потом је у неколико наврата имао место на клупи за гостујуће екипе као тренер Црвене Звезде, а жеља је да поново доведе најбољу репрезентацију света у наш град.

Фото: "Глас Подриња"


-Идеја апсолутно постоји, пут од идеје до реализације је дуг, али ја сам обећао и увек желим да одржим обећање, те сам уверен да ће у блиској будућности Шабац бити домаћин репрезентацији Србије. Прва идеја је почетак наредне године, Светска лига, међутим још није утврђен календар, да ли ћемо уопште бити домаћини и од тога зависи када би А репрезентација могла да буде презентована на Градском базену – додаје тренер двоструког олимпијског шампиона.

Базен је Дејан Савић посетио заједно са градоначелником Шапца др Александром Пајићем и градским већником задуженим за спорт Марком Пановићем. Пре посете поменутом спортском објекту и овдашњем ватерполо клубу, представници града предвођени градоначелником, селектора су угостили у Градској кући.

Фото: "Глас Подриња"


-Част ми је што сам имао прилику да угостим селектора репрезентације Србије Дејана Савић и да га упознам са инвестицијама Града у област спорта, као и инфраструктурним плановима за наредни период. Велико је задовољство што смо обишли Градски базен и што је селектор имао прилику да се упозна са бројношћу клупске школе, са стручним кадром који ради са млађим категоријама. Заједничка је жеља да најпре развијемо љубав према спортовима на води, да деца овде науче да пливају, а потом постану врхунски пливачи и ватерполисти кроз рад у свом граду. Око 212 милиона динара из градског буџета смо директно уложили у целокупан спорт и спортску инфраструктуру. Спортска хала „Зорка“ је у власништву града, отворени базени ће бити у оквиру овог спортског комплекса и сигуран сам да Шабац и путем спорта постаје град будућности – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Масовност као предност и мана
Масовност је један од предуслова врхунских резултата, сматра селектор Дејан Савић, али није једини, јер је неопходно да га прате и други услови за развој.
-Ватероло клуб „Шабац“ је занимљив пример, јер је масовност таква да од потенцијала у тренутним условима прераста у ману. Сјајна је ствар што много деце жели да се бави овим спортом, а једноставно нема места. Драго ми је да постоји идеја изградње комплекса отворених базена који би преко зиме прерасли у затворене и то би помогло да број деце испрате и инфраструктурни потенцијали за тренажни процес.


Циљеви клуба у наредном периоду нису само нова дупла круна у сениорској категорији, већ борба за највише у свим категоријама.

-Захвални смо Граду на свему што тренутно чини и што је чинио и у претходном периоду. Реакција деце говори колико је значајна посета селектора Дејана Савића. Имао је и он прилику да се увери колико се у нашем клубу озбиљно ради и да су велики планови у будућности засновани на реалним основама. Наш циљ је да будемо најбољи у свим категоријама. Први тим је већ био шампион, желимо да ускоро буде поново, али није приоритет само сениорски погон, већ и све категорије. Ми смо млад клуб који тежи да се ситемски развија, те да најмлађи препознају квалитет и тако одаберу ватерполо као свој спорт – изјавио је тренер првог тима и спортски директор ВК „Шабац“ Анто Васовић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa